Σάββατο 22 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Επεσε αγωνιζόμενος για το δίκιο των εργατών και των παιδιών τους

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Δημήτρη Κοτζαρίδη κράτησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Νίκαιας όπου στη διάρκεια της πρωινής συγκέντρωσης για την προσευχή, μαθητής μέλος της ΚΝΕ πήρε το λόγο και μίλησε για όσα συνέβησαν προχτές στο Σύνταγμα. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου, κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Δημήτρη Κοτζαρίδη.

Παράλληλα, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ψήφισμα καταδίκης της δολοφονικής επίθεσης, που μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η εργοδοσία στους τόπους δουλειάς προσπάθησαν με εκφοβισμούς, εκβιαστικά διλήμματα, τρομοκρατία και κρατική καταστολή να εμποδίσουν τη λαϊκή πάλη, τη συμμετοχή εργαζομένων στην απεργία. Δεν τα κατάφεραν!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το υπουργείο Παιδείας, οι διευθυντές, οι απεργοσπάστες καθηγητές και οι δήθεν "αγανακτισμένοι γονείς" μέσα στα σχολεία προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν και να σταματήσουν με εισαγγελίες, αστυνομίες, ξύλο σε μαθητές, τον αγώνα μας για τη ζωή που μας αξίζει. Δεν τα κατάφεραν!

Ο,τι δεν κατάφεραν αυτοί, προσπάθησαν να το κάνουν κρατικές και παρακρατικές ομάδες κουκουλοφόρων αναρχοφασιστών. Προσπάθησαν να χτυπήσουν το τεράστιο απεργιακό κύμα που σηκώθηκε αυτές τις δύο μέρες, να χτυπήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα», σημειώνει το ΣΑΣΑ, ενώ παράλληλα εκφράζει τη θλίψη και τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Κοτζαρίδη «που έπεσε αγωνιζόμενος για το δίκιο των εργατών και των παιδιών τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ