Σάββατο 22 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Νέες κινητοποιήσεις χτες

Σε 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη προσανατολίζονται στις αστικές συγκοινωνίες

Σε νέες κινητοποιήσεις προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο παρά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και τις πρακτικές εκφοβισμού από την κυβέρνηση. Νωρίς το πρωί έγιναν καταλήψεις, συγκεντρώσεις και γενικές συνελεύσεις σε υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία και άλλες υπηρεσίες, ενώ απήργησαν για άλλη μια μέρα οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών. Αργότερα ακολούθησε μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή.

Προφανώς, στο πλαίσιο του εκφοβισμού των εργαζομένων, δύο αστυνομικοί πήγαν στο κτίριο που συστεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και το τμήμα Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ. Ρώτησαν δύο συνδικαλιστές, δηλώνοντας ότι κάνουν προανάκριση, για τις καταλήψεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες.

Επίσης τα Σωματεία στις αστικές συγκοινωνίες έκαναν κοινή σύσκεψη, όπου συμφώνησαν να απεργήσουν την ερχόμενη Τρίτη (λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, ηλεκτρικός και μετρό). Η οριστική απόφαση για την απεργία θα ληφθεί στα ΔΣ των Σωματείων. Ηδη, απόφαση πήρε το Σωματείο Οδηγών στα λεωφορεία.

Επίθεση σε συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ

Την απρόκλητη επίθεση από τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Γ. Κολέτσο, σε δυνάμεις της ΔΑΣ ΕΟΤ και τον τραυματισμό που προκάλεσε σε συνδικαλιστή και στέλεχος του ΠΑΜΕ που χτύπησε, καταγγέλλει η ΔΑΣ με ανακοίνωσή της.

Η επίθεση έγινε παραμονή της 48ωρης απεργίας με τον γενικό γραμματέα να προσπαθεί να κατεβάσει πανό που είχαν αναρτήσει οι ταξικές δυνάμεις στο κτίριο του ΕΟΤ, στην οδό Τσόχα. Αφού δεν το κατάφερε, αναφέρει η ΔΑΣ, «έσπρωξε πολλές φορές τον εκλεγμένο εκπρόσωπο της ΔΑΣ στο ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΕΟΤ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, Μ. Γκιόκα, με αποτέλεσμα να τον ρίξει κάτω και να τον τραυματίσει».

Αιτία της επίθεσης, σημειώνει η ΔΑΣ, είναι η δράση των ταξικών δυνάμεων που χαλάει «την "ωραία ατμόσφαιρα" της κοινωνικής συναίνεσης, που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση με τη βοήθεια των συνδικαλιστών ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ