Σάββατο 22 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε τόπους δουλειάς και γειτονιές με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι

Πλατιά εξόρμηση ενημέρωσης για τα προχτεσινά γεγονότα στο Σύνταγμα και τη δολοφονική επίθεση, οργάνωσαν ταξικές δυνάμεις και κομμουνιστές σε χώρους δουλειάς και τις γειτονιές σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πειραιά

Μαζικές εξορμήσεις σε τόπους δουλειάς και γειτονιές, με τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στο χέρι, με περιοδείες και συζητήσεις άνθρωπο τον άνθρωπο, οι ταξικές δυνάμεις και οι κομμουνιστές δεν άφησαν χώρο εργασίας, εργάτη και εργάτρια, που να μην ενημερώσουν για τα όσα διαδραματίστηκαν προχτές στην πλατεία Συντάγματος, με τη δολοφονική επίθεση παρακρατικών μηχανισμών κατά της μεγαλειώδους διαδήλωσης και το θάνατο του οικοδόμου συνδικαλιστή Δημήτρη Κοτζαρίδη. Ταυτόχρονα, απηύθυναν μαζικό κάλεσμα στους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση ενισχύοντας τους αγώνες, αχρηστεύοντας στην πράξη τα αντιλαϊκά μέτρα.

  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Από το πρωί, στον Βύρωνα, εκεί που ζούσε ο αγωνιστής οικοδόμος, αυτοκίνητο με «ντουντούκα» περιδιάβαινε τις γειτονιές ενημερώνοντας τους εργαζόμενους. Συνεργεία όλων των παραρτημάτων του Συνδικάτου βγήκαν εξόρμηση στις πλατείες των νότιων συνοικιών, στις οικοδομές και στα γιαπιά σε Μεσόγεια και Κορωπί και στα μεγάλα εργοτάξια, όπως της ΠΕΤΡΟΛΑ.
  • Σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας: Πολλοί εργαζόμενοι (π.χ. ΧΙΛΤΟΝ) έδιναν το χέρι στους κομμουνιστές συναδέλφους τους, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους. Στο ξενοδοχείο «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ», ο «Ρ» εξαφανίστηκε στο λεπτό. Στο «ΤΙΤΑΝΙΑ», εργαζόμενοι που δεν συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις πήραν τον «Ρ» και δήλωναν στη συζήτηση ότι «στην επόμενη απεργία πρέπει να είμαστε και εμείς στα μπλοκ του ΠΑΜΕ». Στο «ΑΘΕΝΣ ΠΛΑΖΑ» εργαζόμενοι έλεγαν ότι καλά έκανε το ΠΑΜΕ και περιφρούρησε την απεργιακή συγκέντρωση. Σε σούπερ - μάρκετ της «Καρφούρ» εργαζόμενοι που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε απεργία και απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μετέφεραν οι ίδιοι το κλίμα και τα γεγονότα στους υπόλοιπους.
  • Στη Βιομηχανία: Στον κλάδο του γάλακτος - τροφίμων - ποτών, έγιναν εξορμήσεις σε όλα τα εργοστάσια. Η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών πραγματοποίησε περιοδείες και συζήτησε με εργαζόμενους έξω από τις πύλες των εργοστασίων. Εξορμήσεις έγιναν και στον κλάδο Τύπου και χαρτιού.
  • Στο Δημόσιο: Συνδικαλιστές άλλων παρατάξεων επιχείρησαν να αναπαράγουν την επιχειρηματολογία περί «ιδιοκτησίας του Συντάγματος από το ΠΑΜΕ» και περί «κουκουλοφόρων και κρανοφόρων». Μια προσπάθεια που έπεσε κυριολεκτικά στο κενό.
  • Σε Υγεία - Πρόνοια: Οι ΚΟ Υγείας - Πρόνοιας «σάρωσαν» χθες σχεδόν όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής. «Από δω και στο εξής θα είμαστε πλάι σας στους αγώνες», εκφράστηκε από τους περισσότερους. Η ΚΟB Πρόνοιας έκανε εξόρμηση στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων, στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» και στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών.
  • Στους ΟΤΑ: Οι εργαζόμενοι έστειλαν ηχηρό μήνυμα ότι το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί δηλώνοντας πλήρη συμπαράσταση στο ΠΑΜΕ.
  • Στη Λυρική Σκηνή: Οι εργαζόμενοι του θεάτρου καταδίκασαν τη δολοφονική επίθεση εναντίον της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωση - καταγγελία, το Σωματείο Τραγουδιστών Εθνικής Λυρικής Σκηνής τονίζει ότι «ακόμα πιο αποφασιστικά θα συνεχίσουμε τους αγώνες, δεν πτοούμαστε, συνεχίζουμε ταξικά».
  • Σε σχολεία: Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μαθητές γυμνασίων και λυκείων συζήτησαν χτες με μέλη της ΚΝΕ, που έκαναν εξορμήσεις σε σχολεία.
Στις γειτονιές της Αττικής

Με τον «Ρ» στο χέρι, από το πρωί μέχρι και το βράδυ, στελέχη, μέλη και φίλοι του Κόμματος «όργωσαν» κυριολεκτικά με αλλεπάλληλες εξορμήσεις, συνοικίες, γειτονιές, σταθμούς σε Ηλεκτρικό και Μετρό, καταστήματα σε ολόκληρη την Αττική.

  • Στις νότιες περιοχές της Αθήνας (Αλιμος, Καλλιθέα, Ταύρος, Μπραχάμι, Γλυφάδα κ.ά.), χρειάστηκε τα μέλη του Κόμματος να προμηθευτούν συμπληρωματικά φύλλα. Στη Βόρεια Αττική, η εξόρμηση ξεκίνησε από σταθμούς του Ηλεκτρικού και του Μετρό (Ν. Ιωνία, Μαρούσι, Ν. Ηράκλειο, Αγ. Παρασκευή) και συνεχίστηκε σε γειτονιές (Φιλαδέλφεια, Αγ. Στέφανος κ.ά.).
  • Στον Κεντρικό Τομέα της Αθήνας, σπίτι το σπίτι, κατάστημα το κατάστημα, σε λαϊκές αγορές (Βοτανικός, Εξάρχεια, Κάτω Πατήσια, Γαλάτσι, Ηλιούπολη, Νέος Κόσμος), τα μέλη του ΚΚΕ διακίνησαν παντού τον «Ρ».
  • Στον Βύρωνα, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τη μεγάλη τους λύπη για τον τραγικό θάνατο του Δημήτρη Κοτζαρίδη. Δήλωσαν επίσης τη συμπαράστασή τους στον αγώνα του ΠΑΜΕ που παρέμεινε όρθιο παρά τις προσπάθειες των προβοκατόρων να διαλύσουν τη διαδήλωση.
  • Στις Δυτικές Συνοικίες, μέλη του ΚΚΕ, από νωρίς το πρωί, βρέθηκαν και συζήτησαν με τους εργαζόμενους σε εργατικές λαϊκές γειτονιές και καταστήματα.
Σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά

Μαζικές εξορμήσεις με τον «Ρ», που διακινήθηκε μαζικά, αλλά και με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, έγιναν χθες σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι εξορμήσεις συνεχίζονται και σήμερα, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται και πικετοφορίες.

Σε συνέλευση των εργαζομένων του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Πέμπτης, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, Β. Ρέβας, ενημέρωσε για την επίθεση των παρακρατικών μηχανισμών εναντίον της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ. Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη συνέλευση κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του οικοδόμου.

  • Στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», οι εργαζόμενοι καταδίκαζαν την επίθεση, αναγνωρίζοντας τη διασύνδεση αυτών των μηχανισμών με τα κέντρα της εξουσίας της αστικής τάξης και κομμάτων της, έλεγαν «μπράβο στο ΠΑΜΕ», «μπράβο παιδιά, μην τους φοβάστε». Αναγνώρισαν την πρωτοπορία του ταξικού κινήματος, το λόγο δηλαδή που «έχουν βάλει στο μάτι το ΠΑΜΕ».

Στον Πειραιά: Στα καράβια, σε εργοστάσια όπως η ΠΙΤΣΟΣ, στον Ηλεκτρικό Σταθμό, σε σχολεία, στα τρία νοσοκομεία της περιοχής, σε εργατογειτονιές, με τον «Ρ» στο χέρι, οι κομμουνιστές εργάτες ενημέρωναν χτες όλη τη μέρα τους εργαζόμενους. Η αποδοχή από τους εργαζόμενους ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού τα φύλλα του «Ρ» που είχαν προμηθευτεί οι Οργανώσεις αποδείχτηκαν τελικά πολύ λίγα. Στο Κερατσίνι, ένας εργαζόμενος ζήτησε από τις ομάδες της εξόρμησης 10 φύλλα να τα μοιράσει ο ίδιος στη δουλειά του. Από νωρίς είχε εξαντληθεί ο «Ρ» σε όλα τα περίπτερα στο κέντρο του Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ