Σάββατο 22 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Προχωρούν σε νέα 48ωρη

Σήμερα στις 11 το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι

Με αποφασιστικότητα, οι ναυτεργάτες συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα, ο οποίος από χτες Παρασκευή κλιμακώθηκε με νέα 48ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Σήμερα στις 11 το πρωί θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά (περιοχή Αγ. Διονύση), που διοργανώνουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), στα οποία έχει πέσει και το βάρος της οργάνωσης και της περιφρούρησης της απεργίας. Στην απεργιακή συγκέντρωση καλεί και η Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών.

Οι ναυτεργάτες, στραπατσάροντας την πολιτική επιστράτευση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στα καράβια εδώ και 7 μήνες, παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τα εξοντωτικά μέτρα που στο όνομα των κερδών των εφοπλιστών και συνολικά του κεφαλαίου, τους χτυπάει το σύνολο των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Απαιτούν: Κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας, Ν. 2687/53 όρος 8 των εγκριτικών πράξεων νηολόγησης, του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 3577/92, που προωθούν τη «μαύρη» - ανασφάλιστη εργασία. Κατάργηση των νόμων 3845/2010 (Μνημόνιο), 3863/2010 (Ασφαλιστικό), 3986/2011 (Μεσοπρόθεσμο), που λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα και διαλύουν τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα. Δικαίωμα στη δουλειά, με συγκροτημένα δικαιώματα (ΣΣΕ, Κοινωνική Ασφάλιση) που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες. Πλήρη προστασία για όλους τους ανέργους. Καμία εκχώρηση υποδομών, φυσικών πόρων στο μονοπωλιακό κεφάλαιο. Να μην υπονομεύονται οι αναπτυξιακές δυνατότητες, τα λαϊκά δικαιώματα. Αγωνίζονται ενάντια στις μειώσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, τη διάλυση του ΝΑΤ - ΚΕΑΝ - ΚΑΑΝ - Οίκου Ναύτη, της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης - Μετεκπαίδευσης.

Χτες το απόγευμα, έγινε συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδη. Με δελτίο Τύπου, ο υπουργός απέναντι στα συγκεκριμένα αιτήματα των ναυτεργατών απάντησε με αοριστολογίες όπως: «Με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, η εποπτεία του ΝΑΤ μεταφέρεται αυτούσια στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και διατηρείται η αυτονομία του. Σε συνεργασία και συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, θα υπάρξει η βέλτιστη λύση για το θέμα των συντάξεων του ΝΑΤ»... Επίσης, ότι το Γραφείο Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας θα ενισχυθεί με κοινοτικά κεφάλαια, ώστε να αυξηθεί «το ποσό που διατίθεται στους άνεργους ναυτικούς», όταν το θέμα δεν είναι μόνο το ποσό το οποίο είναι τελείως εξευτελιστικό, αλλά και οι απαγορευτικές για την πλειοψηφία των ανέργων προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ