Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ

Με κινητοποίηση στο κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο Τσαλικάκι, απάντησαν χτες το πρωί η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, οι Λαϊκές Επιτροπές Αλικαρνασσού και Μαλεβιζίου και οι Επιτροπές Αγώνα Δυτικών Συνοικιών, Βουτών - Γοργολαΐνης και Ατσαλένιου - Μασταμπά - Μεσαμπελιών ενάντια στο χαράτσι. Οι συγκεντρωμένοι κατέθεσαν οργανωμένα αποδείξεις πληρωμής λογαριασμών ρεύματος, με τα δημοτικά τέλη και την ΕΡΤ χωρίς την καταβολή του χαρατσιού και υπεύθυνες δηλώσεις με τις οποίες εξηγούν ότι δε θα πληρώσουν το φόρο. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία να συμπληρώνει δηλώσεις και να δίνει αντίγραφα λογαριασμών καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης μέχρι και το μεσημέρι.

Στην Πάτρα, οι Επιτροπές Αγώνα Κάστρου και Εβραιομνημάτων προχώρησαν σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση του κεντρικού καταστήματος της ΔΕΗ, απαιτώντας να μην επιχειρήσουν να κόψουν το ρεύμα σε καμία λαϊκή οικογένεια. Παράλληλα κατέθεσαν πλήθος λογαριασμών του ρεύματος χωρίς το χαράτσι. Ανάλογη κινητοποίηση έχει προγραμματίσει για σήμερα Παρασκευή η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Προσφυγικών.

Οι Επιτροπές Αγώνα Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης έκαναν χτες το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας και παρέδωσαν στην προϊσταμένη του υποκαταστήματος της ΔΕΗ Γλυφάδας δεκάδες υπεύθυνες δηλώσεις μαζί με τις αποδείξεις πληρωμής μόνο του ρεύματος και των δημοτικών τελών, χωρίς το χαράτσι. Οι δηλώσεις πρωτοκολλήθηκαν παρουσία αντιπροσωπείας των Επιτροπών Αγώνα, για να παραδοθούν στο κεντρικό υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλλιθέα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ