Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δεδομένη η στήριξη στα νέα αντιλαϊκά μέτρα

«Παίζει» με την ημερομηνία των εκλογών, διεκδικώντας να έχει αυτή το πάνω χέρι στο τσάκισμα του λαού

Με τη θέση ότι δεν πρέπει να παραταθεί η θητεία της τρικομματικής κυβέρνησης και πως τα νέα βάρβαρα μέτρα πρέπει να τα πάρει μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, στην οποία η ΝΔ θα έχει το πάνω χέρι, προσέρχεται στην αποψινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ο Α. Σαμαράς. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, κάτω και από τις πιέσεις της πλουτοκρατίας για άμεση γενίκευση των ανατροπών, φαίνεται να αναζητεί προσχήματα και άλλοθι που θα του επιτρέψουν να δικαιολογήσει τόσο τη λήψη νέων μέτρων τώρα, όσο και μια παράταση λίγων μηνών της συμμαχικής κυβέρνησης του κεφαλαίου, την οποία σε καμία περίπτωση δεν θέλει να κατηγορηθεί ότι «υπονομεύει» ή πολύ περισσότερο ότι θα τη «ρίξει».

Στο παρασκηνιακό παζάρι και στον πόλεμο των εντυπώσεων, που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, ενόψει της αποψινής συνάντησης, η ηγεσία της ΝΔ εμφανίστηκε αρνητική στο ενδεχόμενο σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς εκτιμά ότι μεθοδεύεται με στόχο να αλλάξει η προηγούμενη απόφαση για εκλογές στις 19 Φλεβάρη ή λίγο αργότερα. «Τα όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των πολιτικών αρχηγών είναι προφανή και δεν αλλάζουν, δεν κατανοούμε τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας συνάντησης», δήλωναν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ.

Στις διαρροές κύκλων της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, ότι χρειάζεται αποσαφήνιση του ρόλου και της αποστολής της κυβέρνησης, η ΝΔ απαντά ότι αυτά είναι δεδομένα. Οσο για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και πάλι η ΝΔ υποστηρίζει ότι «η ημερομηνία των εκλογών έχει αποφασιστεί και είναι η 19η Φεβρουαρίου, έστω λίγο νωρίτερα ή λίγο αργότερα ανάλογα με την εξέλιξη του PSI».

Ωστόσο, η Συγγρού αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης της στάσης του προέδρου της ΝΔ στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός επικαλεστεί συγκεκριμένους λόγους που δικαιολογούν την παράταση της θητείας της κυβέρνησης. «Η ΝΔ τιμά την υπογραφή της στη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών και δεσμεύεται μόνο για την υλοποίηση του ειδικού σκοπού για τον οποίο συγκροτήθηκε. Για οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και ομόφωνη απόφαση των πολιτικών αρχηγών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού Μ. Χαρακόπουλος.

«Αυτοί που παίζουν παιχνίδια με τις εκλογές και την παράταση της κυβέρνησης είτε φοβούνται τη νωπή λαϊκή εντολή, είτε θέλουν να μεταφέρουν τα εσωτερικά τους προβλήματα», δήλωσε (στο Σκάι) ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, συμπληρώνοντας ότι «το σκεπτικό της ΝΔ για τις εκλογές μόλις η κυβέρνηση αυτή ολοκληρώσει το έργο της, δεν έχει αλλάξει». Σε ερώτηση για το εάν η ΝΔ θα στηρίξει τη νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων, ο εκπρόσωπος άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο λέγοντας ότι «θα περιμένουμε να δούμε τις αναλογιστικές μελέτες για τη βιωσιμότητα των επικουρικών ταμείων και μετά να τοποθετηθούμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ισορροπώντας ανάμεσα στη «συναίνεση» και την αντιπολίτευση...(2015-11-28 00:00:00.0)
Στήριξη μέχρι κεραίας στην αντιλαϊκή πολιτική(2012-01-21 00:00:00.0)
Αδίσταχτη συμμαχία για να γονατίσει ο λαός(2011-12-28 00:00:00.0)
Με διαχειριστικές αντεγκλήσεις συμπλέουν αντιλαϊκά(2011-12-23 00:00:00.0)
Θέατρο και δημαγωγία για να κρυφτεί η σύμπλευση(2011-10-20 00:00:00.0)
Και οι δυο το 'χουν αποδείξει(2005-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ