Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«MARAC»: Εντεκα μήνες απλήρωτοι είναι οι 80 περίπου εργαζόμενοι στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών «MARAC», στο Πέραμα. Πολλοί από τους εργαζόμενους έχουν ήδη προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και μάλιστα η εργοδοσία για καθαρά εκδικητικούς λόγους, τους τελευταίους τρεις μήνες, δίνει κάποια ψίχουλα έναντι στους εργαζόμενους που δεν κάνουν επίσχεση εργασίας. Εργαζόμενοι κατήγγειλαν στην Επιθεώρηση Εργασίας και στην Αστυνομία ότι δεν είχαν πάρει το δώρο και χτες, Πέμπτη, ο εργοδότης συνελήφθη, όπως προβλέπεται από το νόμο, και τελικά κατέβαλε το δώρο στο σύνολο των εργαζομένων.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: Με εικοσιτετράωρη απεργία οι εργαζόμενοι του Δήμου Περάματος, συσπειρωμένοι στο αγωνιστικό τους σωματείο, συνέχισαν και χτες τη μάχη για την καταβολή των δεδουλευμένων στους συμβασιούχους, από τους οποίους ένα μεγάλο τμήμα είναι απλήρωτοι από το 2010 και ήδη έχουν αγγίξει τα όρια της εξαθλίωσης. Στο προχτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος έκανε και προσωπική επίθεση με απειλές σε βάρος των εργαζομένων, λέγοντας ότι αν συνεχίσουν να διαμαρτύρονται θα κλείσει ακόμα και υπηρεσίες για να βρεθούν τελειωτικά στο δρόμο. Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα που σπρώχνει τους εργαζόμενους στην ανέχεια, ο δήμαρχος, προκειμένου να δείξει τάχα την κοινωνική του ευαισθησία, μοίραζε προχτές τρόφιμα σε άπορους του Περάματος, με τη βοήθεια βέβαια ...εθελοντών.

«ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»: Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από χτες 90 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» στην Πάτρα διεκδικώντας τις απλήρωτες από το Σεπτέμβρη εφημερίες, νυχτερινά και αργίες. Παρότι οι εργαζόμενοι - μετά και τις δραματικές μειώσεις στους μισθούς τους - δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν ούτε στα απολύτως αναγκαία για τη ζωή τους αλλά και των οικογενειών τους, η πρόταση της Ενωτικής Συσπείρωσης Υγειονομικών (σ.σ. στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) στο ΔΣ του σωματείου απορρίφθηκε από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ και έτσι οι ταξικές δυνάμεις προχώρησαν στο μάζεμα υπογραφών από τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ