Τρίτη 21 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ - ΕΣΤΙΑΣ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι

Να ανακόψει τη δυναμική που μπορεί να απελευθερώσει η κοινή πάλη εργαζομένων σε ΟΕΚ και ΟΕΕ και δικαιούχων επιχειρεί η κυβέρνηση που έχει θορυβηθεί ιδιαίτερα από τον ξεσηκωμό σε όλη τη χώρα που έχει προκαλέσει η απόφαση για κατάργηση των Οργανισμών και ψάχνει να βρει τρόπους για να φρενάρει τον αγωνιστικό συντονισμό και να δημιουργήσει κλίμα εφησυχασμού στους εργαζόμενους, ώστε να κερδίσει χρόνο. Ετσι, χτες, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης παρουσίασε στους συλλόγους των εργαζομένων αυτή τη φορά ένα τρίτο σενάριο, που αφορά τη μεταφορά των δυο Οργανισμών στον ΟΑΕΔ, ισχυριζόμενος μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπαν συνδικαλιστές, ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα για τους εργαζόμενους και για το έργο των Οργανισμών...

Νωρίτερα, σε χτεσινή γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι στον ΟΕΚ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τρίωρη στάση εργασίας αύριο (12 μ. - 3 μ.μ.), σε 24ωρη απεργία μεθαύριο Πέμπτη και νέα γενική συνέλευση την Παρασκευή για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους. Επίσης αποφάσισαν καθημερινές καταλήψεις ανά διεύθυνση και υπηρεσία του Οργανισμού και καθημερινές παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας. Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας συνεχίζουν την απεργία διαρκείας. Αύριο Τετάρτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (στην οποία εντάσσονται και οι εργαζόμενοι σε ΟΕΚ και ΟΕΕ) προχωρά σε τρίωρη στάση εργασίας 12 το μεσημέρι - 3 μ.μ. Στις 12.30 έξω από τον ΟΕΚ και θ' ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Στη συνέλευση στον ΟΕΚ παραβρέθηκε η Βέττα Πανουτσάκου, στέλεχος του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, η οποία και κάλεσε τους εργαζόμενους να μην κάνουν βήμα πίσω από τον αγώνα να μην καταργηθούν οι Οργανισμοί, να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα, σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε άλλη συζήτηση σημαίνει απολύσεις για τους εργαζόμενους, συρρίκνωση και κατάργηση των παροχών των Οργανισμών. Υπογράμμισε ότι τα μέτρα αυτά παίρνονται προκειμένου να μειωθεί το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος», να επιτευχθεί ο στόχος των χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο κλπ. «Είστε υποχρεωμένοι - σημείωσε χαρακτηριστικά - να τραβήξετε στον αγώνα και τους άλλους 148.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο που είναι υπό απόλυση».

Περιοδεία του ΚΚΕ

Μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων στο ισόγειο του κτιρίου του ΟΕΚ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι μια περίπτωση υπάρχει να κάνουν πίσω η κυβέρνηση, η τρόικα και η πλουτοκρατία, και αυτή είναι: Να φοβηθούν! «Και δεν φοβούνται τις σπασμένες βιτρίνες ή μια πέτρα σε μια τράπεζα. Φοβούνται τους όρθιους εργαζόμενους, που το μυαλό τους έχει απελευθερωθεί από όλη αυτή τη χρυσόσκονη της απάτης και της συσκότισης», τόνισε.

Αναφερόμενος ειδικά στο θέμα των δυο Οργανισμών σημείωσε ότι στο μνημόνιο ρητά αναφέρεται ότι η κατάργηση των Οργανισμών στοχεύει στη μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους» και μπροστά σε αυτή την ανάγκη δεν λογαριάζονται ούτε οι εργαζόμενοι ούτε οι παροχές. Πρέπει σ' αυτόν τον αγώνα, υπογράμμισε, «να συνυπολογίζουμε ότι οι ανάγκες που έχουν οι μεγαλομέτοχοι των επιχειρηματικών ομίλων δεν μπορούν να ταιριάξουν ούτε να συναντηθούν με τις ανάγκες που έχει η κάθε μια οικογένειά σας».

  • Η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ καλεί αύριο σε κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΟΕΚ στις 10.30 π.μ. (οδός Κολοκοτρώνη).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ