Τρίτη 21 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με κάθε μέσο η προώθηση των αντιδραστικών σχεδιασμών

Συγκέντρωση έξω από το κτίριο στην Πειραιώς όπου θα διεξαγόταν ο διαγωνισμός για τις θέσεις Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης Εσόδων πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο ο Σύλλογος Εφοριακών Αττικής, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του τελευταίου συνεδρίου της Ομοσπονδίας, καλώντας τους εργαζόμενους να μην πάρουν μέρος στο διαγωνισμό. Εμπόδια στη συγκέντρωση προσπάθησε να βάλει η ΠΑΣΚ παρότι είχε ψηφίσει την απόφαση στο Συνέδριο. Στο διαγωνισμό μπορούσαν να συμμετάσχουν μόνο εργαζόμενοι από τους κλάδους που υπάγονται στο υπουργείο Οικονομικών.

Στους συγκεντρωμένους εφοριακούς επιτέθηκαν τα ΜΑΤ με το πρόσχημα της ομαλής πρόσβασης στο κτίριο. Επίσης, συνελήφθη συνδικαλιστής που πέρασε τη διαδικασία του αυτόφωρου, ωστόσο η δίκη του αναβλήθηκε για σήμερα. Τελικά ο διαγωνισμός έγινε μόνο με 150 άτομα από περίπου 900 που είχαν δηλώσει συμμετοχή.

Οι θέσεις Ελεγκτών ουσιαστικά έρχονται να υποκαταστήσουν το σημερινό έργο των εφοριακών, η πλειοψηφία των οποίων θα οδηγηθεί σε αναγκαστικές μετατάξεις ή σε απολύσεις, σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών. Επίσης μέσω αυτών των θέσεων συνδέεται ακόμα πιο στενά η απόδοση του υπαλλήλου με τη θέση του αφού υπογράφει Συμβόλαιο Αποδοτικότητας και αν δεν πιάνει τους στόχους που τίθενται ανά 8μηνο επιστρέφει στην παλιά του θέση. Η ΔΑΣ Εφοριακών σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «προχωράνε γρήγορα όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές, που στοχεύουν σ' ένα μικρό και επιτελικό κράτος, δίνουν σε ιδιώτες τον έλεγχο και την είσπραξη των φορολογικών εσόδων», ενώ καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ