Τρίτη 21 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αδιάλλακτη η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης

Σε νέα κατάληψη της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και διακοπή της συνεδρίασης προχώρησαν χτες οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, μετά τη νέα άρνηση της πλειοψηφίας της διοίκησης να αναγνωρίσει το σώμα με απόφασή του ότι καλύπτουν πάγιες κοινωνικές ανάγκες ώστε να τη χρησιμοποιήσουν στο δικαστήριο προκειμένου να διεκδικήσουν την επιστροφή τους στην εργασία.

Η κατάληψη συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ. Οι συμβασιούχοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι προγραμματίζουν συγκέντρωση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί το αίτημα προσωρινής διαταγής για την επιστροφή στην εργασία που κατέθεσαν εκατοντάδες συμβασιούχοι, ενόψει των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καθοριστεί να συζητηθούν το Μάρτη.

Υστερα από έγγραφη ενημέρωση του Δήμου προς την Εισαγγελία, διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί αν διαπράχθηκε το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας.

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τον αυταρχικό κατήφορο της Διοίκησης του Δήμου. «Να 'χουν στο νου τους οι εργαζόμενοι της πόλης ότι το μόνο "επιχείρημα" που έμεινε στα χέρια των φορέων της αντιλαϊκής πολιτικής είναι το "μαστίγιο" των εισαγγελικών παρεμβάσεων και το ρόπαλο των ΜΑΤ. Ο αυταρχισμός είναι η απάντηση της αστικής εξουσίας σ' όποιο επίπεδο κι αν αυτή εκφράζεται, στο αίτημα του άνεργου για δουλειά, του εργαζόμενου για αξιοπρέπεια. Κάθε στιγμή αναμονής χειροτερεύει την κατάσταση για όλους τους εργαζόμενους: Τώρα στον αγώνα για ανατροπή αυτής της πολιτικής - για την εξουσία που θα εκφράζει τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα», σημειώνει. Και καλεί τους εργαζόμενους της πόλης, τα σωματεία, όλο το λαό «να σηκώσει τείχος προστασίας για τους εργαζόμενους του δήμου που παλεύουν για ό,τι παλεύουν και όλοι οι εργαζόμενοι: Μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ