Τρίτη 21 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ»
Επιχειρεί δραματική μείωση των μισθών

Με δυναμικές κινητοποιήσεις η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στο Εμπόριο και τα σωματεία εμποροϋπαλλήλων στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις, παλεύουν να σταματήσουν την επίθεση που εξαπέλυσε η επιχείρηση σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ» με στόχο τη σαρωτική μείωση των μισθών των εργαζομένων. Χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση και συμβολικός αποκλεισμός σε κεντρικό κατάστημα της επιχείρησης στη Βέροια με τη συμμετοχή εργαζομένων από καταστήματα του «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ» σε Βέροια, Νάουσα και Θεσσαλονίκη. Νωρίτερα, από το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις και συζήτηση με τους εργαζόμενους σε όλα τα καταστήματα της επιχείρησης στη Βέροια.

Από την περασμένη Παρασκευή, η επιχείρηση προσπαθεί να αναγκάσει τους εργαζόμενους να αποδεχθούν αλλαγή των συμβάσεών τους. Με την άμεση παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων, που βρέθηκαν στους χώρους δουλειάς Παρασκευή και Σάββατο, πολλοί εργαζόμενοι πήραν κουράγιο και αρνήθηκαν να υπογράψουν το λευκό χαρτί που τους έδιναν οι υπεύθυνοι της εταιρείας.

Η εργοδοσία, που έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους για το Γενάρη, είναι από τις πρώτες εταιρείες στον κλάδο που υλοποιεί τις τελευταίες αντεργατικές αποφάσεις του μαύρου μετώπου της πλουτοκρατίας. Επιχειρεί να αλλάξει τις συμβάσεις των εργαζομένων και να τους μειώσει τους μισθούς στα όρια της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης. Κάτι που ο ίδιος ο ιδιοκτήτης ξεκαθάρισε ότι θα προωθήσει, σε χτεσινή συνάντηση που έγινε στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Βέροια. Η μεταβολή από την κλαδική σύμβαση στην ΕΣΣΕ, σημαίνει μειώσεις των μισθών μέχρι και 300 ευρώ. Με την εφαρμογή του τελευταίου νόμου από τον επόμενο μήνα που προβλέπει μείωση ακόμα 22%, οι μισθοί των εργαζομένων θα φτάσουν στα 400 με 500 ευρώ.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης μαζί με την Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στο εμπόριο και τις υπηρεσίες καλούν όλους τους εργαζόμενους στα καταστήματα της επιχείρησης «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ» στην κεντρική Μακεδονία να συμμετέχουν μαζικά στη συνέλευση που οργανώνουν την Κυριακή 26 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Παρέμβαση έκανε πρόσφατα και η Γραμματεία Πέλλας του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ