Τρίτη 21 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δυναμώνει η αλληλεγγύη

Εκδήλωση αλληλεγγύης από μαθητές νυχτερινών σχολείων της Θεσσαλονίκης

Με μαζική συμμετοχή των μαθητών, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, η εκδήλωση - πάρτι αλληλεγγύης που διοργάνωσαν το Νυχτερινό Γενικό Λύκειο Αμπελοκήπων και το Συντονιστικό Αγώνα Νυχτερινών Σχολείων Θεσσαλονίκης, με στόχο τη συγκέντρωση οικονομικής ενίσχυσης για τους απεργούς εργάτες της «Χαλυβουργίας» και τους εργάτες του εργοστασίου «Κ. Μπαλής» που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Το στέκι νεολαίας του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, γέμισε από νωρίς από δεκάδες μαθητές, αρκετοί από τους οποίους έδωσαν το «παρών» μαζί με τις οικογένειές τους. Οι νυχτερινοί μαθητές, στην πλειοψηφία τους άνεργοι ή απλήρωτοι για μήνες, έδωσαν οικονομική ενίσχυση από το υστέρημά τους. Εξέφρασαν έτσι την ταξική τους αλληλεγγύη και την έμπρακτη συμφωνία τους στο δίκαιο αγώνα των απεργών εργατών. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 160 ευρώ, τα οποία θα σταλούν στους αγωνιζόμενους εργάτες. Ο πρόεδρος του Νυχτερινού Λυκείου Αμπελοκήπων, Ν. Τικτόπουλος, σημείωσε στην ομιλία του: «Οι χαλυβουργοί δείχνουν το δρόμο στην εργατική τάξη, στο φτωχό λαό, στη νεολαία. Σήμερα μόνη λύση είναι ο αγώνας, η σύγκρουση με την πολιτική και την τάξη των αστών για να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε. Το παράδειγμα των χαλυβουργών μάς εμπνέει και θα το ακολουθήσουν ολοένα περισσότεροι εργαζόμενοι και νέοι άνθρωποι αυτό το δρόμο, αργά ή γρήγορα».

Η ΟΓΕ

Οικονομική εξόρμηση για την ενίσχυση των απεργών χαλυβουργών και των οικογενειών τους έχει ξεκινήσει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ σε όλη τη χώρα διακινούν κουπόνι για το σκοπό αυτό. Το Σάββατο πολυμελής αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά τη λήξη της συνεδρίασής του, βρέθηκε στο εργοστάσιο και παρέδωσε τα πρώτα χρήματα που συγκεντρώθηκαν. Το ποσό των 1.000 ευρώ παρέδωσε στο σωματείο και τον πρόεδρό του Γιώργο Σιφωνιό, η πρόεδρος της ΟΓΕ, Καλλιόπη Μπουντούρογλου. Στο σύντομο χαιρετισμό της διαβεβαίωσε τους απεργούς ότι η μάχη που δίνουν είναι μάχη για όλους τους εργαζόμενους, για όλες τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες και ως τέτοια έχει την υποστήριξη των συλλόγων και των ομάδων της ΟΓΕ. Ο Γ. Σιφωνιός τόνισε τη σημαντική συμβολή που έχουν οι γυναίκες των χαλυβουργών και η επιτροπή που έχουν δημιουργήσει, την οποία η ΟΓΕ γνωρίζει καλά αφού έχει συναντηθεί με τις γυναίκες των απεργών στην πάλη και μέσα από κοινές πρωτοβουλίες.

Κινητοποίηση από Αμερικανούς μεταλλεργάτες

Επιστολή στην πρεσβεία της Ελλάδας για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους και ταυτόχρονα την αλληλεγγύη τους στους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», έστειλαν οι Ενωμένοι Μεταλλεργάτες των ΗΠΑ. Αφού σημειώνουν τον ηρωικό αγώνα των πάνω από 100 ημερών απεργίας δηλώνουν ότι νιώθουν και δική τους υπόθεση το δίκαιο αυτό αγώνα των Ελλήνων συναδέλφων τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ