Τρίτη 21 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Εντείνεται η εργοδοτική επίθεση

Tην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στο χώρο της Ιδιωτικής Υγείας από την εφαρμογή των νέων αντεργατικών μέτρων που δίνουν το ελεύθερο στους επιχειρηματίες του χώρου να διογκώνουν τα κέρδη τους στη πλάτη των εργαζομένων, κατήγγειλε ο Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Ιατρείων και Εργαστηρίων Βόρειας Ελλάδας, μέσα από συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες στη Θεσσαλονίκη.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Α. Αθανασιάδου και η γραμματέας Δ. Γκίκα, κατήγγειλαν ότι συντονισμένα οι κλινικάρχες το τελευταίο διάστημα, αγνοούν την κλαδική σύμβαση εργασίας και προχωρούν σε ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις ενώ παράλληλα αφήνουν τους εργαζόμενους απλήρωτους για μήνες, επικαλούμενοι χρέη ασφαλιστικών Ταμείων προς τις επιχειρήσεις τους. Βέβαια, την ίδια ώρα επεκτείνουν τις δουλειές τους.

Ο Στασινόπουλος χρωστά σε μέρος του προσωπικού δεδουλευμένα περισσότερα του ενός χρόνου. Στα διαγνωστικά κέντρα του ομίλου EUROMEDICA οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από το Νοέμβρη, δύο μήνες απλήρωτοι είναι οι εργαζόμενοι της Κλινικής «Σαραφιανός» και της Κλινικής «Αγιος Δημήτριος». Στο κέντρο αποκατάστασης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις έως 15%. Αντίστοιχες μειώσεις προσπαθεί να επιβάλει και το «ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ», ενώ η EUROMEDICA από καιρό προσλαμβάνει εργαζόμενους με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αντί της κλαδικής.

Ο Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Ιατρείων και Εργαστηρίων Βόρειας Ελλάδας, ξεκαθάρισε ότι με αγώνα ανυποχώρητο θα αντισταθεί στην επίθεση που εξελίσσεται στον κλάδο. Κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο σωματείο, αγωνιστικά να ορθώσουν τείχος αντίστασης στη βαρβαρότητα. Να απομονώσουν τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε Εργατικά Κέντρα και ΓΣΕΕ που είναι συνυπεύθυνες στο έγκλημα σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Να παλέψουν μαζί με το υπόλοιπο εργατικό και λαϊκό κίνημα για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και την αντικατάστασή του από την εξουσία των εργαζομένων, του λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία για κλαδική ΣΣΕ, με ανάκτηση δικαιωμάτων και αύξηση μισθών(2017-04-25 00:00:00.0)
Παρέμβαση στη «Euromedica» κόντρα στις ατομικές συμβάσεις(2014-11-15 00:00:00.0)
Παρέμβαση στη «Euromedica» για ατομικές συμβάσεις(2014-11-14 00:00:00.0)
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ(2012-12-12 00:00:00.0)
Οι ελλείψεις γιγαντώνουν την απαξίωση(2012-09-12 00:00:00.0)
Δεν πέρασε η προσπάθεια τρομοκρατίας(2010-09-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ