Τρίτη 21 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εγγυάται την εφαρμογή του νέου μνημονίου

«Ψήνει» ήδη τη μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Την εικόνα ότι είναι η μόνη «σταθερά του συστήματος» που μπορεί να υλοποιήσει πλήρως τα μέτρα του νέου μνημονίου και να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ και την ΕΕ, καλλιεργεί η ηγεσία της ΝΔ, προκειμένου να καταξιωθεί ως άξιος διαχειριστής των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Στην κατεύθυνση αυτή, μπαίνει μπροστά προκειμένου να υπερψηφιστούν οι εφαρμοστικοί νόμοι του νέου μνημονίου, διεκδικώντας ταυτόχρονα πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση τρομοκρατίας του λαού, προκειμένου να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.

Το τόνο το δίνει ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε στην κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή» ενόψει της επίσκεψής του στην Κύπρο, επέσεισε τον κίνδυνο της «ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας» και της «αληθινής λεηλασίας της χώρας, του λαού και του πλούτου της», προκειμένου να δικαιολογήσει την υπερψήφιση του νέου μνημονίου και την υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων που καταστρέφουν τη ζωή του λαού. «Πιστεύω ότι με την απόφασή μας να στηρίξουμε το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, η χώρα απομακρύνθηκε από τον γκρεμό», ισχυρίστηκε, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «τίποτα δεν κρίθηκε οριστικά, έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας».

Οσον αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, η ηγεσία της ΝΔ κρατά χαμηλούς τόνους, αναμένοντας να αποσαφηνιστεί το τοπίο με το PSI, ωστόσο τα στελέχη της έχουν αρχίσει να καλλιεργούν το έδαφος ότι η κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές.

Στο μεταξύ, την επικίνδυνη θεωρία του «εθνικού κέντρου» επανέφερε έμμεσα ο Αντ. Σαμαρά στις δηλώσεις που έκανε μετά τις επαφές που είχε χθες στην Κύπρο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια και τους αρχηγούς των κομμάτων, αναδεικνύοντας στη βάση αυτή την ανάγκη μιας «εθνικής συμμαχίας» στο χώρο της οικονομίας, με έμφαση την κοινή στρατηγική για την ΑΟΖ. Αργότερα, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Ν. Αναστασιάδη, αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας - Κύπρου υποστήριξε ότι «η ανάγκη δημιουργίας εθνικής συμμαχίας περνάει τα στενά πολιτικά όρια και είναι σαφές ότι η συμμαχία αυτή οικοδομείται και στον χώρο της οικονομίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ