Τρίτη 21 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Καιροσκοπισμός και υποκρισία δίχως όρια

Ζητάει δημαγωγικά να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα που ο ίδιος συνδιαμόρφωσε ως μέλος της κυβέρνησης

Αδίστακτος στην προσπάθειά του να κοροϊδέψει το λαό εμφανίζεται ο ΛΑ.Ο.Σ., ο πρόεδρος του οποίου απευθύνθηκε χτες με ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Ε. Βενιζέλο, αξιώνοντας να μη δεσμευτεί για νέα μέτρα τον Ιούνη, όπως και να μη δεχτεί «τη βάναυση ταπείνωση του εφευρήματος των εταίρων μας περί της δημιουργίας του ειδικού λογαριασμού και της αυξημένης εποπτείας από υπαλλήλους των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ».

Δείχνοντας το φόβο των αστών για την κλιμακούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια, ο Καρατζαφέρης ισχυρίζεται: «Ο συνδυασμός των επαχθών χρεών, των απάνθρωπων μέτρων και της ταπείνωσής μας ως λαού και ως χώρας πολύ φοβούμαι ότι οδηγεί ευθέως στην κοινωνική έκρηξη και την μεγάλη ανωμαλία». Βέβαια, τα «επαχθή μέτρα» για τα οποία κάνει λόγο έχουν και τη δική του σφραγίδα αφού μέχρι πρότινος το κόμμα του ήταν μέλος της συγκυβέρνησης και τώρα διαβεβαιώνει ότι στηρίζει την πολιτική της.

Αυτό «καρφώνει» και ο Ε. Βενιζέλος στην απαντητική του επιστολή, γράφοντας πως οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26/10/11 είναι «θεμέλιο και η κύρια αποστολή της παρούσας κυβέρνησης προς την οποία είχατε παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης το Νοέμβριο».

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω, ο ίδιος ο Καρατζαφέρης απέφυγε συστηματικά σε χτεσινές συνεντεύξεις του να απαντήσει στο αν θα ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους, λέγοντας ότι «θα κάτσουμε να συζητήσουμε». Στο ίδιο πνεύμα, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Θ. Πλεύρης εξέφρασε την πεποίθηση («Βήμα Fm») ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. δε θα πει «όχι» σε όλους τους εφαρμοστικούς νόμους. «Ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει δείξει ότι έχει στηρίξει δύσκολα μέτρα (...) Δεν μπορώ να φανταστώ λόγου χάρη πως είναι δυνατόν αύριο το πρωί να έρθει κάτι που θα εξορθολογίζει ή θα περιορίζει το Δημόσιο και δεν θα το στηρίξουμε», είπε.

Κωλοτούμπες έκανε ο Καρατζαφέρης και σε σχέση με τους δυο διαγραμμένους πρώην βουλευτές του, λέγοντας ότι από την ώρα που ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης προσχώρησαν στη ΝΔ, ο Αντ. Σαμαράς «απέκτησε δελφίνο μετά υπασπιστού». Ειδικότερα για τον Μ. Βορίδη, τον οποίο ο ίδιος πρότεινε για υπουργό της συγκυβέρνησης Παπαδήμου, είπε ότι «ποτέ δεν ήταν στο κόμμα. Ηταν περαστικός, τράνζιτ μ' ένα στόχο, που είχε».

Πάντως, τα δύο πρώην στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. υπερασπίστηκε ο Θ. Πλεύρης αναζωπυρώνοντας τη φημολογία ότι βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός ΛΑ.Ο.Σ. «Τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα ήταν από την πρώτη στιγμή στον αγώνα του ΛΑ.Ο.Σ., όταν πολλοί από αυτούς που κάνουν κριτική σήμερα, βρισκόντουσαν σε άλλα κόμματα και προσχώρησαν στο κόμμα όταν είδαν ότι είχε προοπτικές να βγάλει βουλευτές και να εκλεγούν βουλευτές», είπε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ