Τρίτη 21 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πιέζει για ιμπεριαλιστική επέμβαση

Εδώ και μήνες με ιδιαίτερο ζήλο η ΔΗΜ.ΑΡ. πιέζει για ιμπεριαλιστική επέμβαση εναντίον της Συρίας! Τον περασμένο Δεκέμβρη με ανακοίνωσή της στο όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λαού της χώρας αξίωνε απ' το ΣΑ του ΟΗΕ να μην παραμένει σιωπηλό αλλά «να κινητοποιηθεί λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα και ασκώντας όλες τις διεθνείς πιέσεις για την προστασία και την ασφάλεια των Σύρων πολιτών, αλλά και για την ειρήνη και τη σταθερότητα σε μια ευαίσθητη περιοχή»!

Είχε προηγηθεί η στήριξή της στην επέμβαση εναντίον της Λιβύης, όπου μάλιστα υπέδειξε στην τότε κυβέρνηση να μην απέχει αλλά να πάρει ενεργά μέρος προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας και ότι θα έχει αυτή μερίδιο στη λεηλασία του φυσικού πλούτου της χώρας.

Σε νεότερη ανακοίνωσή της για τη Συρία με αφορμή την υπερψήφιση την περασμένη βδομάδα απ' τη ΓΣ του ΟΗΕ ψηφίσματος, αναφέρει: «η σημασία και το πολιτικό βάρος του ψηφίσματος δεν μπορεί (...) να αγνοείται από την Κίνα και τη Ρωσία που ως μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας οφείλουν να επανεξετάσουν τη στάση τους διευκολύνοντας την πιο αποφασιστική παρέμβαση του ΟΗΕ»!!!

Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Η ΔΗΜ.ΑΡ. συντάσσεται πλήρως με τους ιμπεριαλιστικούς πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς που απειλούν να τινάξουν την ευρύτερη περιοχή στον αέρα προκειμένου να βάλουν τα μονοπώλια στο χέρι τον τεράστιο πλούτο της. Γιατί δεν είναι αφελείς. Γνωρίζουν καλά ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθερία και η δημοκρατία στον ιμπεριαλισμό δεν έχουν καμία άλλη αξία παρά μόνον αυτή του προσχήματος για να ξεδιπλωθούν αιματοκυλίσματα λαών. Γνωρίζουν, οφείλουν να γνωρίζουν, ότι πολλές φορές οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί προκάλεσαν γεγονότα για να τα επικαλεστούν στη συνέχεια σαν άλλοθι επεμβάσεων. Γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει όταν καλείς το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα. Γνωρίζουν ότι το ΣΑ του ΟΗΕ και οι ισχυρές ιμπεριαλιστικές χώρες έχουν τους λαούς και τα δικαιώματά τους γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Κι επειδή τα γνωρίζουν όλα αυτά η στάση τους είναι δυο φορές κατάπτυστη και κατακριτέα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ