Παρασκευή 2 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ολα έτοιμα για το σημερινό άνοιγμα των εκδηλώσεων

Στις 7 μ.μ., στο πάρκο «Φιξ» (Πατησίων 307, Αγιος Ελευθέριος)

Ελληνες και μετανάστες εργάτες βρέθηκαν στο ίδιο μετερίζι με το ΠΑΜΕ. Σήμερα και αύριο, το ραντεβού τους είναι στο πάρκο «Φιξ»
Ελληνες και μετανάστες εργάτες βρέθηκαν στο ίδιο μετερίζι με το ΠΑΜΕ. Σήμερα και αύριο, το ραντεβού τους είναι στο πάρκο «Φιξ»
Πολιτικό διήμερο για τους μετανάστες διοργανώνει για δέκατη συνεχή χρονιά η ΚΟΑ του ΚΚΕ, σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, στο πάρκο «Φιξ» στα Πατήσια, με κεντρικό σύνθημα, «Ελληνες και μετανάστες εργάτες μαζί στην πάλη ώστε να μην πληρώσει την κρίση ο λαός». Και τις δυο μέρες, οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 7 μ.μ. στο χώρο που βρίσκεται στο ύψος της Πατησίων 307, στον Αγιο Ελευθέριο.

Οι προετοιμασίες συνεχίζονται σήμερα τόσο μέσα στο πάρκο, όσο και περιμετρικά του χώρου των εκδηλώσεων, όπου αναρτήθηκαν πανό που προπαγανδίζουν το διήμερο. Οι Κομματικές Οργανώσεις ολοκληρώνουν σήμερα τις περιοδείες σε χώρους δουλειάς, εργοστάσια, αποθήκες, βιοτεχνίες, ενώ τις προηγούμενες μέρες η προετοιμασία του διημέρου συνδυάστηκε με συσκέψεις, εξορμήσεις με ξενόγλωσσες ανακοινώσεις και άλλο υλικό.

Ανάμεσα σε άλλους, στο διήμερο έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή οι Κοινότητες των μεταναστών από Τανζανία, Φιλιππίνες, Γεωργία, Κογκό, Μαδαγασκάρη, Σουδάν, Μπαγκλαντές, Σομαλία, Κένυα, Μπουρκίνα Φάσο, Νιγηρία. Ακόμα θα συμμετέχουν ο Σύλλογος απεξάρτησης για τους μετανάστες «Μοσδαΐκ», η Ενωση Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα και το Στέκι Εργαζόμενων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης.

Στο χώρο στεγάζονται περίπτερα του ΠΑΜΕ, της ΚΝΕ, της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», άλλων φορέων του μαζικού λαϊκού κινήματος. Το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει την πρώτη μέρα συζήτηση για την ανάγκη ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος, τη δεύτερη συζήτηση για την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ. Το Σάββατο ως κεντρικός ομιλητής του διήμερου θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το ΚΚΕ.

Στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι και συναυλίες με δημοτικά τραγούδια. Ξεχωριστό θα είναι το πρόγραμμα στον παιδότοπο, με χορευτικά και υπαίθρια παιχνίδια.

Μιλώντας για το διήμερο που ξεκινάει σήμερα, ο Μαρσέλ Γιάνο, μετανάστης από την Αλβανία, εγκατεστημένος στην Ελλάδα από το 1994, δήλωσε στον «Ρ»:

«Το διήμερο, τόσα χρόνια που γίνεται, έχει εξελιχτεί σε θεσμό. Οι μετανάστες το περιμένουμε, το ζητούμε να γίνει, βοηθούμε, συμμετέχουμε ενεργά, καθώς μας δίνεται ένα βήμα να παρουσιάσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Οπωσδήποτε, φέρνει πιο κοντά τους Ελληνες και μετανάστες εργάτες. Αλλωστε τυπικά αφορά τους μετανάστες, αλλά ουσιαστικά απευθύνεται και στους Ελληνες εργαζόμενους, προκειμένου να συσφίξουμε τις σχέσεις μας, να συντονίσουμε τον κοινό μας αγώνα ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση, στη μεγαλοεργοδοσία, στα σχέδια της ΕΕ που θέλουν να αξιοποιούν εμάς τους μετανάστες για να χτυπούν συνολικά τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και όποτε δε μας χρειάζονται άλλο, να μας καταδιώκουν και να μας διώχνουν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ