Παρασκευή 2 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΛΑ.Ο.Σ.
Βρώμικη συνέργεια στο χτύπημα των εργατικών αγώνων

Επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας από τον Γ. Πεταλωτή, ωμή προβοκάτσια από τον Γ. Καρατζαφέρη

Σε συμπληρωματικούς ρόλους, κυβέρνηση και ΛΑ.Ο.Σ. οξύνουν την προκλητική επίθεση στο κίνημα, στοχοποιώντας τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες και την πολιτική πρωτοπορία τους.

Στριμωγμένη η κυβέρνηση από την επιτυχία της απεργίας των ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά, έβγαλε χτες όλο το ταξικό της μένος σε βάρος των εργαζομένων που αντιστέκονται στη βάρβαρη πολιτική της. Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Γ. Πεταλωτής ισχυρίστηκε ότι «το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ επενδύουν στην κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας». Με στόχο να ενισχύσει την ίδια άθλια προπαγάνδα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, προσπάθησε λίγο αργότερα να συνδέσει τις εργατικές κινητοποιήσεις με τη δράση προβοκατόρικων μηχανισμών και την «τρομοκρατία»!

Χέρι χέρι με τον ΛΑ.Ο.Σ., η κυβέρνηση επιδιώκει αφ' ενός να σπιλώσει τους λαϊκούς αγώνες και αφ' ετέρου να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, χρησιμοποιώντας το ανυπόστατο ιδεολόγημα ότι εξαιτίας των κινητοποιήσεων «διαλύεται η οικονομία της χώρας»!

Αναπαράγοντας αυτή την αισχρή προπαγάνδα ο Γ. Πεταλωτής έκανε λόγο για «τη δημιουργία καταστάσεων που είναι πρωτόγνωρες για το ΚΚΕ», με τις οποίες, όπως ισχυρίστηκε, «δημιουργεί κατάσταση κατάρρευσης και διάλυσης ακριβώς για να την εκμεταλλευτεί».

Στην ίδια συνέντευξη, κάλεσε τους εργαζομένους να αποδεχτούν τη μείωση των μισθών τους, επειδή, όπως ανέφερε, «η συγκράτηση μισθών είναι μια πραγματικότητα. Μια αναγκαιότητα, η οποία ακριβώς προέρχεται από την κατάσταση την οποία ζούμε. Είναι θέμα ανταγωνιστικότητας (...) Το κόστος εργασίας είναι μια σημαντική παράμετρος ανταγωνιστικότητας. Δεν μπορούμε να μένουμε στις αγκυλώσεις του παρελθόντος»!

Η οργή του Γ. Πεταλωτή για τις απεργιακές κινητοποιήσεις εκφράζει ακριβώς την αγωνία και το φόβο της κυβέρνησης για τους λαϊκούς αγώνες, οι οποίοι, αν βρουν ριζοσπαστική διέξοδο, όπως παλεύει το ΚΚΕ, μπορούν να ανατρέψουν την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Γι' αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαίτησε οι εργαζόμενοι να υποτάσσονται στις δικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων, που βγάζουν παράνομες 9 στις 10 εργατικές κινητοποιήσεις. «Οταν υπάρχει δικαστική απόφαση, η οποία ορίζει ότι η απεργία είναι καταχρηστική και παράνομη και θα πρέπει οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στις δουλειές τους και το ΚΚΕ κατεβάζει δυνάμεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη ναυτιλία για να εμποδίσει την επιβίβαση ή αποβίβαση επιβατών, τότε ακριβώς έχουμε την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας στην πιο κρίσιμη περίοδο», υποστήριξε ο Γ. Πεταλωτής.

Επαγγελματίας προβοκάτορας

Ενα βήμα παραπέρα προχώρησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., μηρυκάζοντας αθλιότητες σε βάρος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Σε συνέντευξή του στο ρ/σ της ΝΕΤ, δήλωσε ότι «οι αποκλεισμοί στα λιμάνια έχουν το ίδιο κοινό αποτέλεσμα με τις τρομοκρατικές ενέργειες. Αποτρέπουν τον τουρίστα να έρθει στην Ελλάδα, να ταξιδέψει. Αν καταστραφεί ο τουρισμός μας δε βλέπω από πού θα μπορέσουμε να βρούμε μια ελπίδα για να βγούμε από την κρίση».

Πρόκειται για ό,τι πιο άθλιο και ωμό έχει ειπωθεί το τελευταίο διάστημα σε βάρος των εργαζομένων και των δίκαιων αγώνων τους. Επιβεβαιώνεται, για μια ακόμη φορά, πως τα πιόνια της αστικής τάξης είναι αδίστακτα, όταν πρόκειται να υπερασπιστούν τα αφεντικά τους και να χυμήξουν ενάντια στους εργαζόμενους και το δίκιο τους.

Την ίδια στιγμή που ο Γ. Καρατζαφέρης εξασκούσε απροκάλυπτα το ρόλο του προβοκάτορα, το πρωτοπαλίκαρό του, βουλευτής Α. Γεωργιάδης κήρυττε το ΠΑΜΕ παράνομο για τις κινητοποιήσεις που έχει κάνει, αλλά και για όσες σχεδιάζει στο μέλλον.

Σε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, με θέμα: «Ελληνική οικονομία και παράνομες πράξεις του ΠΑΜΕ», αναφέρει: «Ο αξιότιμος κ. Πρωθυπουργός στην απάντησή του στην Επίκαιρη Ερώτηση της κ. Παπαρήγα, κατά τη συζήτηση της 25ης Ιουνίου του 2010, ανέφερε με αναλυτικά στοιχεία την τεράστια ζημιά που υφίσταται η ελληνική οικονομία απ' τις διάφορες παράνομες πράξεις του ΠΑΜΕ και κυρίως την παράνομη κατάληψη του Λιμένος Πειραιώς. Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός: Γιατί δε λάβατε τα αναγκαία μέτρα για να εμποδίσετε παράνομες πράξεις του ΠΑΜΕ; Τι σκοπεύετε να πράξετε από εδώ και μπρος για να εμποδίσετε τις μελλοντικές παράνομες πράξεις του ΠΑΜΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναδίνει από παντού τη βρώμα της προβοκάτσιας(2011-10-27 00:00:00.0)
Ανασύρει τη βρώμικη μετεμφυλιακή προπαγάνδα(2010-07-03 00:00:00.0)
Σε ρόλο προβοκάτορα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης(2010-06-01 00:00:00.0)
Συντηρεί κλίμα στοχοποίησης των αγώνων(2010-05-20 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι θα τους πάρουν με τις πέτρες(2010-03-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ