Τρίτη 6 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συντονισμένη κυβερνητική αντικομμουνιστική προπαγάνδα

Η κυβέρνηση χρεώνεται εξ ολοκλήρου τον οχετό του αντιπροέδρου της, ομολόγησε χτες ο Γ. Πεταλωτής, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός

Ο προβοκατόρικος οχετός σε βάρος του ΚΚΕ και των εργατικών αγώνων εκπορεύεται από την κυβέρνηση και είναι στρατηγική της επιλογή για να συκοφαντήσει και να χτυπήσει όσους αντιδρούν στη βάρβαρη πολιτική της. Αυτό επιβεβαιώνεται από την πλήρη κάλυψη που πρόσφερε χτες στον Θ. Πάγκαλο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

Της συντονισμένης επίθεσης απέναντι στο ΚΚΕ και στο ταξικό κίνημα ηγείται ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος από τις σελίδες της «Ελευθεροτυπίας» διακήρυττε χτες ότι «η στάση των συνδικαλιστών του ΚΚΕ (...) στρέφεται εναντίον των εργαζομένων, της κοινωνίας της ίδιας της χώρας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και επιστρατεύοντας τα ίδια άθλια επιχειρήματα, γεγονός που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια υλοποιούν συγκεκριμένο και ενιαίο σχέδιο - ο Γ. Πεταλωτής όταν ρωτήθηκε από τον «Ρ» αν η κυβέρνηση υιοθετεί τη δήλωση Πάγκαλου ότι «το ΚΚΕ θέλει ένα νεκρό», υποστήριξε: «Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε μια άποψη, την άποψή του. Από κει και πέρα προβληματιζόμαστε όλοι για τη στάση του ΚΚΕ που αντί να βοηθάει στη συγκεκριμένη περίπτωση τους Ελληνες πολίτες εργαζόμενους, με τις πρακτικές του πυροδοτεί καταστάσεις που κάθε άλλο παρά έχουν να κάνουν με την προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων».

Στο ίδιο πνεύμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε ότι «δεν υπάρχει τίποτα ξαφνικό» στις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου, σημειώνοντας ότι «το ΚΚΕ έχει επιλέξει μια συγκεκριμένη τακτική που την βλέπουμε καθημερινά, στα λιμάνια, στην κατάληψη της Ακρόπολης». Τα ίδια αισχρά επιχειρήματα χρησιμοποίησε και ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «εικόνες βίας και αυθαιρεσίας στα λιμάνια τους τελευταίους μήνες».

«Εκεί που γινόμαστε υπόλογοι όλοι είναι ενώπιον του ελληνικού λαού, ο οποίος περνάει δύσκολες μέρες και που με κάποιες τέτοιες τακτικές γίνονται ακόμα δυσκολότερες», ισχυρίστηκε προκλητικά ο Γ. Πεταλωτής, κρύβοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ., της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι αυτή που μαραζώνει τη ζωή του λαού και πως η μόνη ελπίδα για τους εργαζόμενους βρίσκεται στον ξεσηκωμό τους με επιθετικά αιτήματα και στην ουσιαστική καταδίκη της βαρβαρότητας κυβέρνησης - τρόικας.

Γίνεται ξεκάθαρο ότι διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης είναι να ποινικοποιήσει τους αγώνες, αλλά και να βάλει χαλινάρι στις μορφές πάλης που με συλλογικούς όρους αποφασίζει το εργατικό λαϊκό κίνημα για να υπερασπιστεί τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την ίδια τη ζωή των εργαζομένων. Θέτοντας στο στόχαστρο το ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ, η κυβέρνηση επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να περάσει τους βάρβαρους σχεδιασμούς της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ