Τρίτη 6 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ο φόβος τους κινεί την προβοκάτσια

Η νέα προβοκατόρικη επίθεση, που εξαπέλυσε χτες η κυβέρνηση, μέσω του αντιπροέδρου της, στο ΚΚΕ, έχει την εξήγησή της. Εδώ και μερικούς μήνες, η κυβέρνηση παίρνει τα πιο βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα που έχει γνωρίσει αυτός ο τόπος, τουλάχιστον τα τελευταία 40 χρόνια. Μαζί με αυτές τις σαρωτικές ανατροπές, είναι επόμενο να πηγαίνουν χέρι χέρι ο αντικομμουνισμός, η προβοκάτσια, η καταστολή και ο γκεμπελισμός, ενάντια σε όσους αμφισβητούν το μνημόνιο και την πολιτική που το επιβάλλει. Αυτός είναι άλλωστε και ο απώτερος στόχος τους: Να ποινικοποιήσουν κάθε φωνή, κάθε ιδεολογία που αντιπαλεύει τη βαρβαρότητα κυβέρνησης - τρόικας - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Να ταυτίσουν τη μαζική πολιτική πάλη με τους σκοτεινούς μηχανισμούς της προβοκάτσιας, που εκτρέφουν στα υπόγεια του κράτους και της πολιτικής τους για να έρθουν ευκολότερα η καταστολή, ο φόβος, η υποταγή.

Οσο περισσότερα μνημόνια υπογράφει η κυβέρνηση, όσο περισσότερους βάρβαρους νόμους περνάει με την τρόικα και τις άλλες δυνάμεις του κεφαλαίου, όσο δυναμώνει η λαϊκή αντίσταση και αγανάκτηση, όσο δυναμώνουν δηλαδή οι οργανωμένοι μαζικοί ταξικοί αγώνες, όσο η φωνή και οι θέσεις του ΚΚΕ γίνονται ευρύτερα αποδεκτές από εργαζόμενους που ψήφιζαν μέχρι χτες το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τόσο θα δυναμώνουν οι κραυγές από τους διάφορους Πάγκαλους και Καρατζαφέρηδες, οι οποίοι, με φρασεολογία ΚΥΠατζή, επιδιώκουν να παίξουν το ρόλο του λαγού σε βάρος του λαϊκού κινήματος. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση φόβου, επειδή ακριβώς, πάνω από τους μισούς εργαζόμενους που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές, σύμφωνα με τις δικές τους δημοσκοπήσεις, θέλουν να διορθώσουν την ψήφο τους.

Ολοι αυτοί ακούνε πλέον καλύτερα τι λέει το ΚΚΕ. Κατεβαίνουν στους δρόμους, αντιστέκονται. Αλλοι πάλι, εκφράζουν την αγανάκτησή τους ακόμα κι αν δεν έχουν κάνει το βήμα να βγουν στην οργανωμένη πάλη, στον ταξικό αγώνα, να έρθουν στο συλλαλητήριο, να συμμετάσχουν στην απεργία. Αυτή την κατακραυγή τη νιώθει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συνολικά, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία της ΝΔ και οι βουλευτές της ΝΔ, όταν πάνε να μιλήσουν με τον απλό κόσμο. Κάθε μέρα, γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι ο λαός δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο και δε θα ανεχτεί ακόμα για πολύ τα μέτρα που πισωγυρίζουν όχι απλά το βιοτικό του επίπεδο, αλλά στραπατσάρουν κάθε έννοια ζωής, ανθρωπιάς μέσα στην ελληνική λαϊκή οικογένεια.

Αυτό είναι που φοβούνται. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Τη δύναμη της λαϊκής οργής, που θα γίνει ποτάμι και θα τους σαρώσει στο διάβα του. Το ΚΚΕ παλεύει για δυναμικούς οργανωμένους ταξικούς αγώνες. Λέει καθαρά ότι δε φτάνουν αυτοί που έχουν γίνει, πρέπει να γίνουν ακόμα πιο μαζικοί, πιο αποφασιστικοί. Να αποκτήσουν οι μορφές πάλης ποικιλία και να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις. Να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, να μη νομιμοποιηθούν στη συνείδηση του ελληνικού λαού, της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων. Και, βέβαια, σε μια πορεία να ανατραπούν, με ριζική αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων. Να κατακτήσει ο ίδιος ο ελληνικός λαός πραγματικά την εξουσία. Αυτή την προοπτική δεν είναι ικανός να την αποτρέψει κανένας από εκείνους που σήμερα προσπαθούν με κραυγές και ψέματα να τρομοκρατήσουν το λαό, να προβοκάρουν τους αγώνες του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση για το μπαράζ εκπρόθεσμων τροπολογιών(2016-04-15 00:00:00.0)
Πανίσχυρος ο λαός όταν παλεύει για τη δική του εξουσία(2011-06-30 00:00:00.0)
...για τις αστικές συγκοινωνίες(2011-02-03 00:00:00.0)
Ομολογίες(2009-11-28 00:00:00.0)
Γυρίστε τους την πλάτη(2009-06-06 00:00:00.0)
Διεκδικήστε τον πλούτο που παράγετε(2009-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ