Τρίτη 6 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ «ΗΜΕΤΕΡΩΝ» ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ
Δημαγωγικός καβγάς και στο βάθος απολύσεις

Νέα αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ ξέσπασε χτες με αφορμή τις καταγγελίες του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου για μαζικές προσλήψεις δημοσίων υπάλληλων στην υπηρεσία «ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ», λίγες βδομάδες πριν τις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη.

Επιδιώκοντας συμψηφισμούς και προσπαθώντας να κρύψουν ότι και οι δυο αξιοποίησαν διαχρονικά το δημόσιο σαν βιλαέτι τους, ο Θ. Πάγκαλος επιχείρησε χτες με συνέντευξή του στο «Μέγκα» να εμφανιστεί σαν ιεροκήρυκας της «διαφάνειας», την ίδια ώρα που οι θιγόμενοι της ΝΔ φώναζαν από την ίδια συχνότητα για ατασθαλίες του ίδιου και της κυβέρνησης!

Οι βαρύγδουπες αναφορές του Θ. Πάγκαλου και οι λίστες με τα ονόματα που παρουσίασε αποτελούν το σύννεφο καπνού που επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει ανενόχλητη σε μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσω της κατάργησης εκατοντάδων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, από το '98 μέχρι το 2009 η «ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ» είχε 73 υπαλλήλους και με προκήρυξη που υπέγραψε ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Χατζηδάκης, «μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο προσέλαβε άλλους 269 εξειδικευμένους επιστήμονες, για την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων με το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ενισχύσεων».

Ο Θ. Πάγκαλος παρουσίασε και λίστα βάσει της οποίας οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν, όπως ανέφερε, «έχουν συγγενικές ή άλλες σχέσεις με υπουργούς, βουλευτές και κομματικά στελέχη της ΝΔ» και «οι ειδικότητές τους δεν έχουν καμιά σχέση με την ψηφιοποίηση της αγροτικής γης».

Εντείνοντας τη δικομματική κοκορομαχία, ο Σ. Χατζηδάκης κατηγόρησε τον Θ. Πάγκαλο για «γκεμπελικές μεθόδους». Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποστηρίζει ότι πραγματικός στόχος της κατάργησης της «Αγρογής» και των απολύσεων των εργαζομένων είναι ότι η κυβέρνηση θέλει να εκχωρήσει το έργο της σε ιδιωτικές εταιρείες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ