Τρίτη 6 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ
ΠΑΣΟΚ και μνημόνιο πάνε μαζί!

«Είμαστε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στην πολιτική μας ενσωματώνουμε τις προβλέψεις και τις ρυθμίσεις του Μνημονίου βεβαίως, αλλά ενσωματώνουμε και τις αρχές της δικής μας πολιτικής, γιατί η Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ και οι αρχές μας υπήρχαν πριν από το Μνημόνιο και θα υπάρχουν και μετά από αυτό». Τα παραπάνω σημείωσε, μιλώντας χτες στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, υιοθετώντας πλήρως το αντιδραστικό πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση με βάση το μνημόνιο και την ανελέητη επίθεση που έχει εξαπολύσει κατά των εργαζομένων.

Θέλοντας, πάντως, να διασκεδάσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων, ο Δ. Ρέππας σημείωσε ότι «τούτες τις μέρες δεν είναι σωστό να κουνάμε το δάκτυλο προς τους εργαζόμενους, γιατί μπορεί κι αυτοί να μας δείξουν τα πέντε δάκτυλα». Η αποστροφή αυτή του υπουργού εκτιμήθηκε ότι αποτελεί «σκληρή επίθεση» κατά του υπουργείου Οικονομικών και του Γ. Παπακωνσταντίνου, που ενώ εισάγει μέτρα περιορισμού των λαϊκών εισοδημάτων, δεν παίρνει μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.

Γνώστης του χώρου των μεταφορών, ο υπουργός προσπάθησε να διασκεδάσει τις προθέσεις της κυβέρνησης για παραπέρα εμπορευματοποίηση των αστικών συγκοινωνιών. Ετσι, υποστήριξε ότι «αν μας ρωτήσουν από το υπουργείο Οικονομικών και το γραφείο του πρωθυπουργού θα πούμε όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΘΕΛ», ωστόσο την ίδια στιγμή έσπευσε να συμπληρώσει ότι «δεν αποκλείονται συνεργασίες με ιδιωτικές επιχειρήσεις».

Οι δηλώσεις κινούνται μέσα στα πλαίσια των κυβερνητικών επιλογών, αφού γνωρίζουν ότι για το σύνολο της ΕΘΕΛ δεν είναι εύκολο να βρεθεί ενδιαφερόμενος μνηστήρας, ενώ υπάρχουν επιχειρηματίες που θα έβλεπαν με καλό μάτι την παραχώρηση συγκεκριμένων κερδοφόρων δρομολογίων ή άλλες μορφές συμμετοχής στην εταιρεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ