Τρίτη 6 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Καμία αυταπάτη, κοινή οργανωμένη ανατρεπτική πάλη

Το Σάββατο το βράδυ μίλησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής

Στο Πολιτικό Διήμερο του ΚΚΕ, το Σάββατο το βράδυ, μίλησε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα:

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην επιτρέψουμε το δηλητήριο του ρατσισμού και του εθνικισμού να επηρεάσει τους εργάτες και τις εργάτριες της χώρας μας, τα φτωχά λαϊκά στρώματα που συντρίβονται σήμερα από την επίθεση του κεφαλαίου.

Πάντα, αλλά ιδιαίτερα σήμερα έχει μεγάλη σημασία να αποκρουστούν οι προσπάθειες των πολιτικών δυνάμεων που υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας να διαιρέσουν τους εργαζόμενους. Να εμποδίσουν τη συστράτευση των λαϊκών δυνάμεων σε ένα κοινό μέτωπο αποπροσανατολίζοντας το λαό από τις πραγματικές αιτίες της κρίσης και των αδιεξόδων.

Δεν πρέπει να περάσει ο αποπροσανατολισμός, δεν πρέπει να χαθεί ο στόχος, ο αντίπαλος που είναι κοινός για όλους τους εργάτες και εργαζόμενους, ανεξάρτητα από καταγωγή, χρώμα και θρησκεία. Αλλωστε, ο αντίπαλος, το κεφάλαιο, ανεξάρτητα από εθνική προέλευση, από χρώμα και θρησκεία και παρά τους ανταγωνισμούς σε τμήματά του, ενιαία επιτίθεται σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, σε όλες τις ηπείρους κατά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων», είπε και πρόσθεσε πως το ΚΚΕ «θεωρεί πρωταρχικό καθήκον των κομμουνιστών και άλλων ριζοσπαστικών δυνάμεων τον κοινό αγώνα Ελλήνων εργαζομένων και μεταναστών.

Οπως τόνισε ο Θ. Παφίλης, το ΚΚΕ δεν κάνει διάκριση ανάμεσα σε «νόμιμους» και «παράνομους», δε δέχεται τον όρο «λαθρομετανάστευση».

«Πολύ συχνά, οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής - αντιμεταναστευτικής πολιτικής λένε ότι οι μετανάστες έχουν έρθει απρόσκλητοι στη χώρα μας, δεν τους ζήτησε κανείς, επομένως πρέπει να φύγουν. Δε λένε, βέβαια, ότι και αυτοί που ήρθαν "νόμιμα" προσκαλεσμένοι, όπως οι αλιεργάτες της Ν. Μηχανιώνας ή οι εργάτες γης που έχουν έρθει με εποχιακές συμβάσεις και δουλεύουν διάσπαρτοι στην ελληνική ύπαιθρο, είναι επίσης θύματα της εργοδοτικής τρομοκρατίας, των κυβερνητικών και εργοδοτικών συνδικαλιστών και των διαφόρων ρατσιστικών κυκλωμάτων».

Τέλος, αναφορικά με τα βαθιά αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και την ανάγκη οι εργαζόμενοι να τα αντιπαλέψουν με προοπτική να απαλλαγούν οριστικά από την εκμετάλλευση, σημείωσε: «Δεν πρόκειται για προσωρινά μέτρα, αλλά για μόνιμα και χωρίς χρονικό ορίζοντα. Οσοι λοιπόν εργαζόμενοι, όσες λαϊκές δυνάμεις είχαν την αυταπάτη πως μέσα στον καπιταλισμό θα υπήρχε μια πορεία κατακτήσεων μέσα από συνδικαλιστικούς αγώνες που θα βελτίωναν το βιοτικό τους επίπεδο πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η εποχή τελείωσε. Η άγρια πραγματικότητα το βεβαιώνει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ισχυρό ΚΚΕ κάνουμε τον φόβο των εκμεταλλευτών μας πραγματικότητα(2023-05-10 00:00:00.0)
Εκδήλωση για Ελληνες και μετανάστες το Σάββατο(2021-09-16 00:00:00.0)
Μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες το κάλεσμα του Κόμματος(2021-07-03 00:00:00.0)
Οι νέες εργαζόμενες της μειονότητας θα δώσουμε ηχηρή απάντηση με ισχυρό ΚΚΕ(2019-03-29 00:00:00.0)
Από αύριο το Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο για Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες(2017-06-29 00:00:00.0)
Εκστρατεία για το μολυσμένο νερό(2008-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ