Παρασκευή 8 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ
Περιοδεία Μπους

Την Πολωνία αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους, στα πλαίσια της περιοδείας του στην Ευρώπη μετά τη σύνοδο της Ομάδας των Οκτώ (G8). Βασικό θέμα συζήτησης, όπως εξάλλου ήταν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τσεχία, είναι τα σχέδια εγκατάστασης της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας» σ' αυτές τις δύο χώρες. Ωστόσο, αναμένεται να αναφερθεί και στα ζητήματα ...«δημοκρατίας».

Μετά την Πολωνία, ο Τζορτζ Μπους αναμένεται να φτάσει σήμερα το βράδυ στην Ιταλία, όπου οι αρχές έχουν λάβει ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας με την παρουσία χιλιάδων αστυνομικών, το κλείσιμο των σχολείων της περιοχής και τη διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας πάνω από τη Ρώμη για όσο καιρό παραμείνει στην πόλη. Ωστόσο, αύριο Σάββατο ετοιμάζονται σημαντικές διαδηλώσεις στη Ρώμη ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου από μια σειρά κοινωνικές οργανώσεις, εργατικά σωματεία και φιλειρηνιστές.

Την Κυριακή, ο Αμερικανός Πρόεδρος αναμένεται να επισκεφθεί την Αλβανία όπου οι αρχές της χώρας θα τον υποδεχτούν ως ήρωα και μιλούν για ένα «μεγάλο ιστορικό γεγονός» και εκεί θα συναντηθεί επίσης με τις ηγεσίες της ΠΓΔΜ και της Κροατίας. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στη Βουλγαρία, όπου αυτές τις μέρες αναμένεται να καταφτάσουν οι πρώτοι από τους 2.500 Αμερικανούς στρατιώτες που θα εγκατασταθούν στις 3 βάσεις μετά την υπογραφή της λεγόμενης «συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας» ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βουλγαρία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ