Σάββατο 2 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΙΓΑ.-- Εκλογές διεξάγονται σήμερα στη Λετονία για την ανάδειξη των 100 μελών του κοινοβουλίου (Saelma) για μια θητεία τεσσάρων χρόνων. Σε μια χώρα που έχει υποστεί τις σοβαρές συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης με την ανεργία να έχει καταγραφεί τον Απρίλιο επίσημα στο 22,5%, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το 95% των Λετονών δεν εμπιστεύεται τα πολιτικά κόμματα και το 92% δεν εμπιστεύεται το Κοινοβούλιο.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Χιλιάδες παιδιά έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στις συγκρούσεις ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και αντάρτες της Υεμένης και πολλά υποφέρουν από έλλειψη νερού και από υποσιτισμό, ανακοίνωσε χτες η UNICEF.

ΣΕΟΥΛ.-- Την επανεργοποίηση προγράμματος για την επανένωση οικογενειών που χωρίστηκαν στη διάρκεια του Κορεατικού Πολέμου (1950-53) συμφώνησαν χτες αντιπροσωπείες της Νότιας και ΛΔ Κορέας. Οι πρώτες τέτοιες συναντήσεις προγραμματίστηκαν να γίνουν από τις 30 του μήνα ως τις 5 Νοέμβρη στο όρος Κουμγκάνγκ. To ίδιο 24ωρο το νοτιοκορεατικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το διορισμό του Κιμ Χουάνγκ-σικ πρώην επικεφαλής του σώματος επιθεωρητών της αστυνομίας στη θέση του πρωθυπουργού, τον Κιμ Σανγκ-Χουάν νέο υπουργό Εξωτερικών.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ.-- Βουλευτικές και προεδρικές εκλογές διεξάγονται αύριο (Κυριακή) στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, τις οποίες οι υπουργοί Εξωτερικών Βρετανίας και Γερμανίας χαρακτήρισαν «κρίσιμες για το μέλλον της χώρας και την προοπτική ένταξής της στην ΕΕ».

ΣΚΟΠΙΑ.-- Ο ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου «Σάουθ Στριμ», που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και Ιταλίας, θα περάσει και από την ΠΓΔΜ ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση της χώρας έπειτα από συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Ζόραν Σαβρέσκι με υψηλόβαθμο στέλεχος του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού «Γκάζπρομ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ