Κυριακή 19 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σαν μονοωικά δίδυμα...

Ποιον έβαλε το ΠΑΣΟΚ υπεύθυνο, εκ μέρους του Πολιτικού Συμβουλίου, για τον αγροτικό τομέα; Τον Θ. Πάγκαλο! Αυτόν που πρώτος, εδώ και χρόνια, είχε δηλώσει ότι το αγροτικό δυναμικό της χώρας πρέπει να μειωθεί, από το 20% και πλέον, που ήταν τότε, στο 7% και κάτω!! Ο Πάγκαλος, λοιπόν, πήρε στα σοβαρά τα νέα καθήκοντά του και επέδραμε στην επαρχία για να εξηγήσει την πολιτική του κόμματός του στους αγρότες.

Και σαν τον δολοφόνο που γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος, πήγε στη Θεσσαλία. Εκεί είπε ότι «επιθυμία μας είναι ν' ανθίσει η ανεξάρτητη πρωτοβουλία του αγρότη». Τι εννοούσε, «ο Θεός και η ψυχή του», αλλά αυτό που καταλαβαίνουν οι αγρότες είναι ότι είναι αδύνατον να «ανεξαρτητοποιηθούν» από τη νέα ΚΑΠ που τους καταστρέφει - αυτή που πρώτη ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - και γι' αυτό χρειάζεται να την ανατρέψουν με τον αγώνα τους.

Είπε ακόμα ότι «η πολιτική της ΝΔ οδηγεί σε νέα φεουδαρχία». Σωστό, εν πολλοίς, αλλά σε τι διαφέρει η πολιτική της ΝΔ, από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ; Σε τίποτα. Τα δυο κόμματα και ως προς αυτή, μοιάζουν σαν μονοωικά δίδυμα και λειτουργούν σαν σιαμαία αδέλφια.

Κατά τ' άλλα ο Πάγκαλος δήλωσε ότι... θα κυνηγάει τον Μπασιάκο από χωριό σε χωριό για να τον αναγκάσει να εξηγήσει την πολιτική του. Ωραία απασχόληση βρήκε και «θά 'χει πλάκα» να τρέχει στα βουνά και στα λαγκάδια...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ