Σάββατο 10 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσφορά ζωής

Δύο μεταμοσχεύσεις καρδιάς και μια πνευμόνων έγιναν την προηγούμενη βδομάδα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Ζωή σε δυο ανθρώπους έδωσε η οικογένεια 22χρονου νέου, θύματος τροχαίου ατυχήματος στην Κύπρο που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Η οικογένεια του θύματος έδωσε τη συγκατάθεσή της για τη μεταμόσχευση των οργάνων του άτυχου νέου, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Ωνάσειο στην Αθήνα, όπου την Τετάρτη έγιναν μεταμόσχευση καρδιάς και πνεύμονα αντίστοιχα σε δύο ασθενείς.

Ο λήπτης του καρδιακού μοσχεύματος είναι Κύπριος, ηλικίας 21 ετών. Ο ασθενής έπασχε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια και είχε συμπληρώσει ένα έτος με μηχανική υποστήριξη της καρδιάς. Ο λήπτης του πνευμονικού μοσχεύματος είναι Ελληνας ηλικίας 38 ετών, έγγαμος και έπασχε από πνευμονική ίνωση τελικού σταδίου. Ζούσε με συνεχή χορήγηση οξυγόνου. Η κατάσταση της υγείας των δύο ληπτών είναι σταθερή.

Προχτές Πέμπτη, έγινε νέα μεταμόσχευση καρδιάς σε γυναίκα 41 ετών, Ελληνίδα της διασποράς, που έπασχε από μυοκαρδιοπάθεια. Η ασθενής νοσηλευόταν επί δίμηνο με την υποστήριξη μηχανικής καρδιάς. Η δότρια ηλικίας 33 ετών ήταν πολυτραυματίας και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ