Σάββατο 10 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Υποκρισία και πρόσχημα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θ. Παφίλη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες

H Εκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «σχετικά με την Ετήσια Εκθεση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στον Κόσμο το 2007 και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης επί του θέματος» εκφράζει την εχθρική για τους λαούς εξωτερική πολιτική της ΕΕ, όπως επισήμανε με δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, τονίζοντας πως για μια ακόμη φορά η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χρησιμοποιείται επιλεκτικά από την ΕΕ ως πρόσχημα για την καταπίεση των λαών και τον εκβιασμό χωρών που βρίσκονται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού, σημείωσε: «Η Εκθεση εκφράζει κυνικά την ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ. Αναγορεύει την ΕΕ σε "υπερασπιστή" των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, "εξαγωγέα" δημοκρατίας στον κόσμο. Το σεβασμό της ΕΕ στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία τη βίωσαν τραγικά οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Παλαιστίνης, που αιματοκυλίστηκαν από τους ιμπεριαλιστές ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε: «Η EE χρησιμοποιεί επιλεκτικά τα ανθρώπινα δικαιώματα σαν πρόσχημα για πιέσεις και εκβιασμούς ενάντια σε χώρες, που, για διάφορους λόγους, αντιστέκονται στις ιμπεριαλιστικές της επιδιώξεις, όπως η Κούβα, το Βιετνάμ, η Βόρεια Κορέα, η Λευκορωσία, το Ιράν. Την ίδια στιγμή που η ΕΕ εμφανίζεται σαν τιμητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον πλανήτη, δε λέει λέξη για το έγκλημα γενοκτονίας του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, τις εκατόμβες των δολοφονημένων Ιρακινών από τις κατοχικές δυνάμεις των ιμπεριαλιστών των HΠA και των συμμάχων κρατών - μελών της ΕΕ. Οι αναφορές της Εκθεσης στη φτώχεια, στο περιβάλλον, στα εργασιακά δικαιώματα, στην υγεία κλπ., αποτελούν πρόκληση για τους λαούς που στενάζουν κάτω από την ιμπεριαλιστική κυριαρχία και την καπιταλιστική εκμετάλλευση».

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «το ΚΚΕ καταψηφίζει την Εκθεση και καταγγέλλει την προκλητική υποκρισία της ΕΕ και την επιλεκτική χρησιμοποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως μέσο ιμπεριαλιστικών πιέσεων, ακόμη και εξαπόλυσης πολέμων κατά των λαών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ