Σάββατο 10 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΙ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ - ΕΥΔΗΛΟΥ - ΡΑΧΩΝ
Να δοθεί λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Να μεταθέσει την ευθύνη στους Δήμους Αγίου Κηρύκου, Ευδήλου και Ραχών για τη μη ολοκλήρωση των έργων αποκομιδής των απορριμμάτων στις περιοχές αυτές της Ικαρίας, επιχείρησε χτες ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθανάσιος Νάκος απαντώντας σε σχετική Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Βέρας Νικολαΐδου. Η απάντηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Β. Νικολαΐδου, η οποία κάλεσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα.

«Ο,τι έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση, το έχει κάνει. Οταν υπάρχει έγκριση για το πρόγραμμα της ανακύκλωσης, είναι ευθύνη των δήμων να προχωρήσουν. Τα χρήματα δόθηκαν», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός. Ανταπαντώντας στην προσπάθεια μετάθεσης της ευθύνης η Β. Νικολαΐδου σημείωσε: «Το υπουργείο είναι πάνω και από τους δήμους και από τη νομαρχία, οπότε η ευθύνη καταρχήν είναι του δικού σας υπουργείου, της δικής σας κυβέρνησης σήμερα και της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ». Πρόσθεσε μάλιστα: «Οι δήμοι έχουν καταθέσει προτάσεις, έχουν δεχτεί τις προτάσεις των μελετητών και δεν είναι απ' αυτούς που δημιουργούν εμπόδιο. Δεν έχει ολοκληρωθεί η χωροθέτηση».

Επισήμανε ακόμη: «Η ανακύκλωση δεν έχει προχωρήσει και δεν καταλαβαίνω με ποιο δικαίωμα η ανώνυμη εταιρεία ανακύκλωσης, που έχει άμεση σχέση και με το υπουργείο, δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ