Σάββατο 10 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Εκδήλωση για την αντιπυρική προστασία

Την ανάγκη ο κόσμος να βγάλει τα πολιτικά συμπεράσματά του από την πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στον τομέα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών και παράλληλα να πάρει την υπόθεση στα χέρια του απαιτώντας μέτρα, μέσα και ενημέρωση για την προστασία του και την προστασία των δασών, επισήμαναν μιλώντας προχτές το βράδυ σε εκδήλωση στο δημαρχείο Σαλαμίνας με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την αντιπυρική προστασία στο νησί», η Βέρα Νικολαΐδου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Πειραιά και ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΕΠ της ΚΟΠ. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι ΚΟ Σαλαμίνας και Αμπελακίων.

Με δεδομένο πως μόνο το περασμένο καλοκαίρι στη Σαλαμίνα εκδηλώθηκαν 34 πυρκαγιές, η Βέρα Νικολαΐδου, παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων επισήμανε την ανάγκη να καταργηθεί η δασοκτόνος νομοθεσία, να συσταθεί άμεσα εθνικό δασολόγιο και κτηματολόγιο, να συγκροτηθεί δημόσιος ενιαίος φορέας διαχείρισης δασών, να προσληφθεί επαρκές και μόνιμο προσωπικό στην πυροσβεστική με επαρκή χρηματοδότηση για έργα υποδομής, πρόληψης και εξοπλισμού των πυροσβεστών, να ενημερωθεί σωστά ο κόσμος για την αυτοπροστασία του και να χρηματοδοτηθούν και οι δήμοι για να προχωρήσουν στα αναγκαία έργα υποδομής.

Από την πλευρά του ο Νίκος Μαυροκέφαλος επισήμανε πως και η αντιπυρική προστασία μαζί με τα άλλα προβλήματα που μαστίζουν τα λαϊκά στρώματα όπως η αντιασφαλιστική επίθεση, η επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, η εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο για το λαό. Οι εργαζόμενοι μπορούν πια να βγάλουν το ασφαλές συμπέρασμα ότι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για όσα δεινά αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της πυροσβεστικής και μαζικών φορέων της περιοχής και παρουσιάστηκαν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, έργα και υποδομή ενώ επισημάνθηκε το δασικό ζήτημα που ταλανίζει τους κατοίκους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ