Σάββατο 10 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιοδεία σε δικηγορική εταιρεία

Με τους μισθωτούς δικηγόρους της δικηγορικής εταιρείας KLC που έχει γραφεία σε τέσσερις χώρες (Βέλγιο, Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία, ενώ συνεργάζεται με αρκετές χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης) προσπάθησαν να συναντηθούν χτες οι κομμουνιστές δικηγόροι της Αθήνας. Η Κομματική Οργάνωση των δικηγόρων του ΚΚΕ στα πλαίσια της καμπάνιας του Κόμματος και της συγκέντρωσης της ερχόμενης Πέμπτης στην Πλατεία Συντάγματος, επισκέφτηκαν τη δικηγορική εταιρεία, για να συζητήσουν για τα προβλήματα των έμμισθων δικηγόρων.

Παρ' όλα τα προσκόμματα που προσπάθησε να βάλει η διεύθυνση της εταιρείας, οι κομμουνιστές δικηγόροι του ΚΚΕ μπήκαν στην εταιρεία, κατήγγειλαν τους υπεύθυνους που δεν τους επέτρεψαν να περάσουν στα γραφεία των συναδέλφων τους, για να συζητήσουν για τα προβλήματα που τους απασχολούν, ενώ με ντουντούκα έξω από τα γραφεία της εταιρείας καλούσαν τους δικηγόρους να παραβρεθούν στη συγκέντρωση.

Οπως αναφέρουν οι κομμουνιστές δικηγόροι, τα τελευταία χρόνια προωθείται η δημιουργία συγκεντροποιημένων μορφών παροχής νομικών υπηρεσιών, σε αμιγώς επιχειρηματικό κεφαλαιουχικό χαρακτήρα οργάνωσης.

Η ανάπτυξη των μεγαλοδικηγορικών γραφείων - επιχειρήσεων και η συγκέντρωση σε αυτά μεγάλου μέρους της δικηγορικής ύλης και της ενασχόλησης κυρίως με χρηματοοικονομικά και επενδυτικά νομικά αντικείμενα. Αυτό, σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση των εισοδημάτων των λαϊκών στρωμάτων, οδηγεί στην περιθωριοποίηση και εξοβελισμό από το επάγγελμα σημαντικού αριθμού μαχόμενων δικηγόρων και κυρίως, στην υπαλληλοποίηση ενός επίσης σημαντικού τμήματος των μαχόμενων δικηγόρων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ