Σάββατο 10 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Συγκρούσεων συνέχεια

ΒΑΓΔΑΤΗ.-

Συνεχίστηκαν, και χτες, οι μάχες στο Σαντρ Σίτι ανάμεσα σε ενόπλους προσκείμενους στον Μουκτάντα Σαντρ και κατοχικές δυνάμεις, που πλέον σφυροκοπούν την παραγκούπολη από αέρος και εδάφους με βαρέα όπλα. Ολα αυτά μετά την άκαρπη, όπως αποδείχτηκε, συνάντηση αντιπροσώπων του Σαντρ με επιτροπή της σιιτικής κυβερνητικής πλειοψηφίας που του ζήτησε να καλέσει τους μαχητές του στο Σαντρ Σίτι να παραδώσουν τον οπλισμό τους, να απομακρύνουν τις βόμβες που έχουν τοποθετήσει στα σοκάκια της παραγκούπολης και να παραδοθούν οι ίδιοι. Βουλευτής προσκείμενη στον Σαντρ δήλωνε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον ιρακινό στρατό, αλλά θα πρέπει να αποχωρήσουν οι αμερικανικές δυνάμεις από την περιοχή και να τερματιστούν οι αμερικανικές επιδρομές.

Επισήμως, το τελευταίο 48ωρο σκοτώθηκαν 23 μαχητές ενώ τοπικές αρχές ανέφεραν και 10 πολίτες νεκρούς και 71 τραυματίες. Νέο κύμα ρουκετών με στόχο την Πράσινη Ζώνη εκτοξεύτηκε, πλήττοντας, χωρίς να προκληθούν θύματα, το γραφείο του BBC στη Βαγδάτη.

Τέλος, οι αμερικανικές δυνάμεις διέψευσαν τους ιρακινούς στρατιωτικούς ισχυρισμούς ότι συνελήφθη ο φερόμενος ως ηγέτης της «αλ Κάιντα» του Ιράκ, Αμπού Χάμζα αλ Μουχατζίρ, εκτιμώντας ότι πρόκειται για «επικίνδυνο ένοπλο» αλλά απλή συνωνυμία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ