Σάββατο 10 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Επίδειξη δύναμης

Η 9η Μάη επιχειρείται να αλλάξει περιεχόμενο

ΜΟΣΧΑ.--

Η 63η επέτειος της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών γιορτάστηκε χτες στην Κόκκινη Πλατεία και στους δρόμους της Μόσχας, από λαϊκές δυνάμεις. Την ίδια στιγμή, το αστικό καθεστώς με μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που σκοπό είχε την επίδειξη δύναμης, επιδίωξε να δώσει το στίγμα του. Για πρώτη φορά μετά τις ανατροπές του 1990, άρματα μάχης, εκτοξευτές πυραύλων και άλλα βαρέα οπλικά συστήματα καθώς και 6.637 εν ενεργεία αξιωματικοί και μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετείχαν στην παρέλαση.

Η ημέρα που σηματοδοτεί το τέλος της θηριωδίας και των φασιστικών εγκλημάτων με πάνω από 30 εκατομμύρια ανθρώπους, απ' τα οποία 20 εκατομμύρια νεκροί του Σοβιετικού Λαού, έχει μεγάλη σημασία για το ρώσικο λαό, παρά τα όσα επιχειρούν οι ιμπεριαλιστές, ώστε να σβηστεί η ημέρα αυτή και να μετατραπεί σε ...ημέρα της Ευρώπης. Η άρχουσα τάξη στη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία έξαλλου εδώ και μέρες λάνσαρε την καμπάνια της λεγόμενης «κορδέλας του Γεωργίου» - μοιράζοντας εκατομμύρια κορδελίτσες κιτρινόμαυρου χρώματος σε όλη τη χώρα - στη βάση του «παράσημου του Γεωργίου» που η Τσαρική Αυτοκρατορία είχε καθιερώσει το 1769 ως σύμβολο της «πολεμικής δόξας» των Ρώσων...

Ο νέος Πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ο πραγματικός σκοπός των όπλων και των στρατιωτικών εξοπλισμών είναι να δοθεί μια αξιόπιστη άμυνα για την πατρίδα», ενώ προειδοποίησε ότι οι πολεμικές συρράξεις είναι αποτέλεσμα «ανεύθυνων φιλοδοξιών». Προειδοποίησε μάλιστα και όσους επιδιώκουν να επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών και να αλλάξουν τα σύνορα κυρίαρχων χωρών. Η Ρωσία «δείχνει τα δόντια της» για να κερδίσει καλύτερη θέση στον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, την ίδια στιγμή που χαμένος είναι ο ρώσικος λαός και μόνοι κερδισμένοι οι κεφαλαιοκράτες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ