Σάββατο 10 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΜΙΑΝΜΑΡ
Διέκοψε την ανθρωπιστική βοήθεια

ΓΙΑΝΓΚΟΝ.--

Σταματά το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) του ΟΗΕ στην πληγείσα από τον κυκλώνα «Ναργκίς» Μιανμάρ (Βιρμανία), όπως ανακοινώθηκε χτες, μετά και την κίνηση της χούντας της χώρας να κατασχέσει δύο φορτία του ΟΗΕ με τρόφιμα στο αεροδρόμιο της Γιανγκόν. Η παροχή βοήθειας σταμάτησε έως ότου οι τοπικές αρχές παράσχουν επαρκείς εγγυήσεις.

Το φορτίο που κατασχέθηκε επαρκούσε να τραφούν 95.000 άνθρωποι, ωστόσο αντί να μοιραστεί στον κόσμο, το καθεστώς επέλεξε να τα κρατά αποθηκευμένα, ενώ έντονες αντιδράσεις προκάλεσε και η ανακοίνωση της χούντας ότι δε θα δεχτεί ξένο προσωπικό βοήθειας, φοβούμενη μην πληγεί η κυριαρχία της, δεδομένου και του δημοψηφίσματος, που αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα, με θέμα την αλλαγή ή μη του πολιτεύματος.

Εν τω μεταξύ πάνω από 1.500.000 άστεγοι και χιλιάδες επιζώντες παραμένουν αβοήθητοι - θύματα των πολιτικών παιχνιδιών, που παίζουν στην πλάτη τους το στρατιωτικό καθεστώς της χώρας και οι ιμπεριαλιστές, που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στο έπακρο, καθένας με βάση τα δικά του συμφέροντα, χωρίς να υπολογίζουν ότι ο κόσμος απειλείται από την πείνα, τη δίψα και τις επιδημίες, καθώς έχουν ξεκινήσει να πίνουν μολυσμένο νερό, από σημεία όπου επιπλέουν πτώματα. Η επιμονή της χούντας να αποδέχεται μόνο υλική και οικονομική βοήθεια, αλλά και των ιμπεριαλιστών, να «δείχνουν τα δόντια τους», τους μόνους που δε βοηθά είναι τους πληγέντες της Μιανμάρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ