Τετάρτη 7 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στηρίζει το τσάκισμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων

Αβαντάρει την κυβέρνηση στις στρατηγικές ανατροπές, επιλέγοντας δημαγωγικά να καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο

Προσχηματική και δημαγωγική είναι η καταψήφιση επί της αρχής του ασφαλιστικού νομοσχεδίου από τη ΝΔ, αφού επί της ουσίας δε διαφωνεί με τις διατάξεις που τσακίζουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα και κατεδαφίζουν την Κοινωνική Ασφάλιση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απαρίθμησε χτες επτά λόγους για να δικαιολογήσει το δημαγωγικό «όχι» επί της αρχής. Αυτό όμως που στην πραγματικότητα καταφέρνει, είναι να επιβεβαιώσει περίτρανα τη σύμπλευσή του στο αντεργατικό ανοσιούργημα.

Πουθενά στη μακροσκελή δήλωσή του ο Αντ. Σαμαράς δεν αναφέρει λέξη για τη δραστική αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για τα 40 χρόνια κανονικής δουλειάς για πλήρη σύνταξη, ενώ αφήνει σκόπιμα να διαφανεί και η συναίνεσή του στη βάρβαρη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τις μητέρες με ανήλικα, αλλά και στην κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

Η φραστική αντίθεση στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στους παρακάτω λόγους:

-- «Πρώτον, γιατί το κράτος αποσύρεται, "δραπετεύει" από τη συνταγματικά κατοχυρωμένη εγγύηση της Κοινωνικής Ασφάλισης». Ξεχνάει βέβαια ότι πρόκειται για πρακτική που εφαρμόζουν σταθερά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εδώ και πολλές δεκαετίες.

-- «Δεύτερον, γιατί η σύνταξη πρέπει να είναι μία και ενιαία. Απορρίπτουμε το διαμελισμό της κύριας σύνταξης σε βασική και αναλογική». Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης της ανταποδοτικότητας, αρχή που προωθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

-- «Τρίτον, γιατί οι κρίσιμες αλλαγές, που αφορούν στα έτη ασφάλισης, στα όρια ηλικίας και στα ποσοστά αναπλήρωσης, εισάγονται χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση». Εδώ αποκαλύπτεται όλο το μέγεθος της υποκρισίας της ηγεσίας της ΝΔ, αφού επιχειρεί να κρύψει τη συμφωνία της στις αντιασφαλιστικές διατάξεις πίσω από την έλλειψη αναλογιστικών μελετών!

Ανατριχίλα προκαλεί και η «ανησυχία» που εκφράζει ο πρόεδρος της ΝΔ μήπως με το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων «δημιουργούνται κίνητρα μαζικής εισφοροαποφυγής, ειδικά για τους χαμηλόμισθους, χωρίς σταθερή εργασία, που θα έχουν, πλέον, κάθε συμφέρον να χρησιμοποιούν το σύστημα (!) μόνο για μια 15ετία, ώστε να διασφαλίζουν μόνο τη βασική τους σύνταξη». Για την εισφοροδιαφυγή, δηλαδή, υπεύθυνοι σύμφωνα με τη ΝΔ είναι οι εργαζόμενοι και όχι η μεγαλοεργοδοσία που χρωστάει ήδη δεκάδες δισ. ευρώ στα Ταμεία.

Σήμερα το πρωί, στο Ζάππειο, ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει τη λεγόμενη «στρατηγική της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση και την ταχύτερη αποδέσμευση από το μνημόνιο», η οποία θεωρεί δεδομένη την εφαρμογή του μνημονίου και το σάρωμα των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Ο εμπλουτισμός του «μείγματος» που επαγγέλλεται η ηγεσία της ΝΔ είναι αυτός που εξήγγειλε ήδη το ίδρυμα μελετών του ΣΕΒ (ΙΟΒΕ) και ήδη έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ