Τετάρτη 7 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΗΜΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ Η ΧΤΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Εργάτες και καλλιτέχνες αντάμωσαν στο δρόμο της αντίστασης

Διαδήλωσαν τραγουδώντας, τα συνθήματα «πλέχτηκαν» με τα τραγούδια. Χτες το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος, έγινε μια ξεχωριστή διαδήλωση: Χιλιάδες εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους, νεολαίοι, μετανάστες, από κάθε γωνιά της Αθήνας, ένωσαν τις φωνές τους με σημαντικούς καλλιτέχνες του τόπου, στη συγκέντρωση - συναυλία, που συνδιοργάνωσαν το ΠΑΜΕ, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.

Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα άρχισαν να γεμίζουν ασφυκτικά, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, όταν οι διαδηλωτές έφταναν οργανωμένα, πίσω από τα πανό των ταξικών συνδικάτων, των μαζικών φορέων, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Ενα ακόμα αγωνιστικό βήμα κλιμάκωσης ήταν το χτεσινό. Οχι ανάπαυλα από τους πολύμηνους απεργιακούς αγώνες, μα δήλωση ότι συνεχίζουν και εντείνουν τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους. Ταυτόχρονα, η χτεσινή συγκέντρωση αποτέλεσε πλατύ κάλεσμα στο λαό της Αθήνας για τη συμμετοχή του στην αυριανή απεργία.

Ανάμεσα στα τραγούδια ακούγονταν διαρκώς συνθήματα: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», ενώ σε όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης κόσμος κατέφθανε, περαστικοί κοντοστέκονταν, σιγοτραγουδούσαν, κοιτούσαν το συγκεντρωμένο πλήθος που δηλώνει αποφασιστικά και πεισματικά: «Σκλάβοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!».

Στη χτεσινή συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ, Αλέκα Παπαρήγα, ο Κλεάνθης Κλεάνθους από το Ευρωπαϊκό Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, ο Κ. Χ. Βακατσελάν από τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ινδίας και ο Πάολο Σαβόια από τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Βραζιλίας.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος σημείωσε μεταξύ άλλων πως το κίνημα που αναπτύσσεται με μπροστάρη το ΠΑΜΕ εκφράζει σήμερα την πρόοδο. Οσα εμπόδια κι αν βάλουν στο λαό εκείνος θα νικήσει, ακόμα κι αν χάνονται μάχες ο πόλεμος θα κερδηθεί, συμπλήρωσε, για να πάρει μυριόστομη απάντηση από το πλήθος που ξανά και ξανά φώναζε: «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ