Τετάρτη 7 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εγγυάται ξανά τη μη χρηματοδότηση των Ταμείων

Δεν έχει όρια η προκλητικότητα της κυβέρνησης. Αφού με το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό κόβει οριστικά τη 13η και τη 14η σύνταξη, αφού επιβάλλει μειώσεις μέχρι και στο μισό των συντάξεων, αφού πάνω σε αυτά προσθέτει και το χαράτσι του ΛΑΦΚΑ, χτες, ο υπουργός Εργασίας, με «διόρθωση» στο εν λόγω νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή, δηλώνει ότι «το Δημόσιο εγγυάται τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος με σκοπό τη διασφάλιση αξιοπρεπούς σύνταξης»! (άρθρο 1). Οι αξιοπρεπείς συντάξεις για τις οποίες τολμάει να μιλά η κυβέρνηση είναι αυτές τις οποίες μετατρέπει σε προνοιακά επιδόματα.

Και με τις χτεσινές προσθήκες, η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει τα γνωστά της επικοινωνιακά παιχνίδια, ενώ είναι φανερό ότι δεν εγγυάται ούτε τις συντάξεις, ούτε τη χρηματοδότηση του συστήματος. Με άλλη προσθήκη (αρθρο 37), αναγράφεται ότι τα Ταμεία «από 1/1/2011 και εφεξής επιχορηγούνται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και ειδικά για τα έτη 2010-2013 τηρουμένων των στόχων του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και του μηχανισμού στήριξης».

Καταρχήν, να θυμίσουμε ότι ανάλογη διάταξη είχε περιληφθεί στο αρχικό προσχέδιο του υπουργείου, η οποία όμως δεν υπήρχε στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή. Τώρα η αρχική διάταξη επανέρχεται. Η κυβέρνηση εφαρμόζει την τακτική του Χότζα. Επι της ουσίας, δεν αλλάζει τίποτα, αφού η ισχύουσα νομοθεσία έτσι και αλλιώς για χρόνια δεν εφαρμοζόταν, ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από τη ΝΔ. Πολύ περισσότερο, που για την τρέχουσα τριετία η χρηματοδότηση του Δημοσίου τίθεται κάτω από τη Δαμόκλειο Σπάθη του Μνημονίου, προεξοφλώντας τη μη τήρηση ούτε της χρηματοδότησης που προβλέπεται. Δηλαδή, η κυβέρνηση προαναγγέλλει τη μη χρηματοδότηση της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το ίδιο κάνει και με το σχετικό άρθρο για τις επικουρικές, που ενώ απαλείφει τη διάταξη που ρητά έλεγε ότι δε θα καλύπτει τα ελλείμματα των επικουρικών ταμείων, καταλήγει στο ίδιο αποτέλεσμα. Στην άρνηση, δηλαδή, το κράτος να καλύπτει τα ελλείμματα, αφού οι επικουρικές θα δίνονται εάν και εφόσον τα Ταμεία δεν έχουν ελλείμματα!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ