Τετάρτη 7 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Τα κοράκια επιχαίρουν για τις ανατροπές

Αβάντα στην κυβέρνηση να συνεχίσει με μεγαλύτερη μανία το αντιλαϊκό της έργο

Ικανοποίηση από τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας παράλληλα τις καθυστερήσεις και προτρέποντάς την να εντείνει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, εκφράζει η Κομισιόν στην ενδιάμεση έκθεση για το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, η οποία βασίζεται στην επίσκεψη αντιπροσωπείας της τρόικας στην Ελλάδα την περίοδο 14-17 Ιούνη.

Εκτιμά ότι ο πληθωρισμός κινείται πάνω από το προβλεπόμενο όριο, ότι οι κρατικές δαπάνες έχουν μειωθεί περισσότερο απ' ό,τι προβλεπόταν, αλλά παρ' όλα αυτά τα κρατικά έσοδα κινούνται κάτω από τους στόχους του προγράμματος που έχει συναποφασίσει η κυβέρνηση με την τρόικα.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι κίνδυνοι για τη δημοσιονομική σταθεροποίηση εξακολουθούν να είναι εμφανείς και απαιτεί τη συνέχιση της αυστηρής εφαρμογής του προγράμματος, ιδιαίτερα στον τομέα της Υγείας. Χαιρετίζει ακόμα την πρόοδο που έχει σημειώσει η κυβέρνηση στην προετοιμασία για τη μεταρρύθμιση - βλέπε ισοπέδωση - του συνταξιοδοτικού, αναδεικνύοντας ότι στο μικροσκόπιο της ΕΕ έχει μπει η εφαρμογή των πιο αντιδραστικών μέτρων, όπως η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η μετατροπή των συντάξεων σε επιδόματα πτωχοκομείου.

Στην έκθεση της Κομισιόν σημειώνεται ότι στα τέλη του μήνα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη τριμηνιαία επίσκεψη αντιπροσωπείας της τρόικας στην Ελλάδα, κατά την οποία θα γίνει η αποτίμηση της προόδου σε σχέση με την εφαρμογή του μνημονίου, που θα αποτελέσει τη βάση για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα, τέλος, με δημοσίευμα του πρακτορείου «Bloomberg», αναλυτές της Κεντρικής Τράπεζας της Ν. Κορέας χαρακτηρίζουν τη χρεοκοπία της Ελλάδας «αναπόφευκτη», εκτιμώντας ότι η συρρίκνωση της οικονομίας θα ωθήσει το χρέος στο 140% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2013, μέγεθος το οποίο «υπερβαίνει το επίπεδο που θα μπορούσε να διατηρηθεί για καιρό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ