Τετάρτη 7 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Θάλασσα» με «φλογισμένους» στίχους

Ο Δημ. Ζερβουδάκης

ΛΕΠΙΔΗΣ

Ο Δημ. Ζερβουδάκης
Μια «θάλασσα» μαλαματένιων τραγουδιών και «φλογισμένων» στίχων για όσα θέλουμε, για όσα μπορούμε, «κύκλωσε» την πλατεία Συντάγματος.

Η συναυλία «στον πιο δύσκολο καιρό» ξεκίνησε με τον Βαγγέλη Κορακάκη να ταξιδεύει στο «Λαύριο». Για να ακολουθήσει ο Αλκης Κωνσταντόπουλος με το «Δυαράκι» του, «αφιερωμένο» στον Ακη Τσοχατζόπουλο, να καλεί στους δρόμους. Και αμέσως μετά «Φυσάει ένας αέρας που σαρώνει» με τον Μίλτο Πασχαλίδη - πάντα «Αγύριστο κεφάλι» και μαζί με τον Παντελή Θαλασσινό - «Κάποτε θα 'ρθουν να σου πουν» και «Καράβια είμαστε» από τον Π. Θαλασσινό. Τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς από την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Θεσσαλονίκη μετέφερε ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, που μόλις είχε φτάσει για τη συναυλία στο Σύνταγμα. «Κι εκείνος που σωπαίνει θα χαθεί» και με τον κόσμο να τον συνοδεύει με χειροκροτήματα και στη συνέχεια «Αραγε να' ναι κάποιος άλλος». «Θέλει μαγκιά» από την Ευσταθία, «Τι μας ενώνει» και «Σ' αυτόν τον κόσμο» από τον Μάνο Πυροβολάκη. Ο Βασίλης Λέκκας: «Κάστρα ψηλά και βουνά κρατάτε γερά», ο «κόσμος μη χαθεί» μαζί με τον «Γκεβάρα» του Καββαδία. «Για ένα κομμάτι ψωμί» και «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον» από τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και στη συνέχεια ο Λάκης Χαλκιάς με την παντοτινή «Φάμπρικα» και το ήταν «Ο τόπος μου βράχος και χώμα». Ακολούθησαν ο Χρήστος Θηβαίος με τον «Αμλετ», η Αφροδίτη Μάνου «Για ποια Ελλάδα».

Ο Π. Θαλασσινός και ο Μ. Πασχαλίδης

*

Ο Π. Θαλασσινός και ο Μ. Πασχαλίδης
Το μουσικό φινάλε έγινε με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου να τραγουδά τον αξέχαστο Μάνο Λοΐζο («Τρίτος Παγκόσμιος» και «Τσε Γκεβάρα»). «Ζούμε ήδη τον τρίτο παγκόσμιο» είπε από σκηνής, «όπου μια χούφτα εκατό οικογενειών θέλει να καταστρέψει τον κόσμο, να εξολοθρεύσει την ανθρωπότητα. Δε θα τα καταφέρουν. Η ανθρωπότητα θα αντισταθεί. Το παιχνίδι παίζεται ακόμα». Εστειλε για μια ακόμα φορά «Χαιρετίσματα στην εξουσία», καλώντας «αύριο στους δρόμους»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ