Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 9 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ
Δυναμώνουμε τη μαζική ταξική πάλη με αιχμή τις κλαδικές Συμβάσεις

Πλατύ κάλεσμα στα συλλαλητήρια στις 8 του Μάρτη και στην απεργιακή κινητοποίηση που έχουν κηρύξει μαζί με Εργατικά Κέντρα και σωματεία για τις 29 του ίδιου μήνα

Κοινό κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα για τις Συλλογικές Συμβάσεις, συμμετέχοντας μαζικά στα συλλαλητήρια στις 8 του Μάρτη και στην απεργία που έχουν κηρύξει οι ταξικές δυνάμεις για τις 29 του Μάρτη, απευθύνουν με ανακοίνωσή τους 9 Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος, Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Λογιστών, Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές, Εργαζομένων στον Τύπο - Χαρτί, Εργαζομένων Θεάματος - Ακροάματος και Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Ολόκληρο το κείμενο της κοινής ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Προς όλους τους εργαζόμενους

Οι Ομοσπονδίες που παλεύουμε μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, μαζί με Εργατικά Κέντρα και δεκάδες σωματεία, συντονίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για την υπογραφή των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, προχωρώντας μέσα στο Μάρτη σε συλλαλητήρια και απεργιακή κινητοποίηση.

Πρόκειται για πολύ σημαντικό αγώνα. Η πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζουν τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καθηλώνει τους μισθούς και τις συντάξεις. Χιλιάδες εργατικές οικογένειες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, την ώρα που το μεγάλο κεφάλαιο αυξάνει τα κέρδη του και ενισχύεται παραπέρα. Οι εργαζόμενοι που παράγουν τον πλούτο ζουν με κατώτερο μεροκάματο 27 ευρώ, ζουν με χαμηλούς μισθούς και συντάξεις των 550 ευρώ, ενώ οι 74 εισηγμένες στο χρηματιστήριο επιχειρήσεις, για παράδειγμα, μετρούν κέρδη 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο το πρώτο εννιάμηνο του 2006.

Αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική που υποβαθμίζει και ιδιωτικοποιεί την Υγεία.

Αντιπαλεύουμε την πολιτική που αντιμετωπίζει την Παιδεία σαν εμπόρευμα, διώχνει τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων από το σχολείο ή τα καταδικάζει στην άθλια κατάρτιση, στην αμορφωσιά.

Αντιπαλεύουμε την πολιτική της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, που βασανίζει συνεχώς περισσότερους συναδέλφους μας, χτυπώντας ιδιαίτερα τους νέους και τις γυναίκες.

Η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, η πολιτική που εφαρμόζουν όλα αυτά τα χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, είναι εχθρική για το σύνολο των εργαζομένων. Οδηγεί σε ακόμα πιο οδυνηρές καταστάσεις για την εργατική τάξη. Γιατί προωθεί συστηματικά την κατεδάφιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ετοιμάζει νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αύξηση των εισφορών των εργαζομένων, μείωση των συντάξεων, χτύπημα των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Προωθεί μέτρα για ακόμα πιο εκμεταλλευτικές εργασιακές σχέσεις, για κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας και επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων, αυτή είναι η ουσία των θέσεων του ΠΑΣΟΚ. Αυτό λέει η οδηγία Μπολκεστάιν και η "Πράσινη Βίβλος για τον εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας" της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Δεν έχουμε περιθώρια για αναστολές και αναμονή. Κάθε μέρα που περνάει οι αντίπαλοι της εργατικής τάξης δυναμώνουν την επίθεση.

Γι' αυτό απαιτείται δυνάμωμα της μαζικής πάλης με αιχμή τις κλαδικές Συμβάσεις. Για να αναμετρηθούμε με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, κλιμακώνοντας τον αγώνα μας, οργανώνοντας την πάλη με προοπτική ώστε να συγκεντρώνονται και να κινητοποιούνται συνεχώς και περισσότερες εργατικές δυνάμεις κατά των εκμεταλλευτών, για την ανατροπή τους, διεκδικώντας ανάπτυξη με κριτήριο τις ανάγκες της εργατικής τάξης και όχι τα κέρδη των λίγων.

Κανείς δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό. Είναι αυτοί που υπέγραψαν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, με την αύξηση της ντροπής των 0,77 ευρώ στο κατώτερο μεροκάματο και με τη δίχρονη σύμβαση υπονομεύουν τις κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις. Είναι αυτοί που στηρίζουν τη στρατηγική του κεφαλαίου, που ευλογούν την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Ελληνες και μετανάστες, νέοι και παλιότεροι εργάτες και εργάτριες, με όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη, με βάση τα σωματεία μας, που μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του αγώνα, στο σπάσιμο της εργοδοτικής τρομοκρατίας, στην οργάνωση στους τόπους δουλιάς.

Δίνουμε τη μάχη για τα προβλήματα που καίνε τους εργαζόμενους και συνδέουμε τον αγώνα μας με την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, απαιτώντας ακόμα πιο πολύ, τώρα που συμπληρώνονται 4 χρόνια από την έναρξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στο Ιράκ, την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ