Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Οξύνει το δικομματικό καυγά

Οξύνοντας την ανούσια δικομματική αντιπαράθεση, με στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού, ο Γ. Παπανδρέου επέλεξε και πάλι να στήσει ένα δικομματικό καυγά, μακριά και πέρα από τα λαϊκά προβλήματα, ζητώντας χτες προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Με τη συγκεκριμένη κίνηση ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να συγκαλύψει την απλόχερη στήριξη που πρόσφερε στην κυβέρνηση για την προώθηση των αντιδραστικών αλλαγών στην Παιδεία μετά την κατάθεση του νόμου - πλαισίου. Την ίδια στιγμή που αναμένεται να ενταθούν οι λαϊκοί αγώνες για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλησε να εγκλωβίσει τις λαϊκές συνειδήσεις στην παρακολούθηση μιας νέας «κοκορομαχίας» ανάμεσα στους εκπροσώπους του δικομματισμού.

Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη και του Γ. Παπανδρέου είναι να επανέλθει στην επικαιρότητα το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, κάτι που αναμένεται να ζητήσει εκ νέου ο Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την οικονομία σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Αυτό το δίλημμα έθεσε χτες και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου, υποστηρίζοντας ότι «οι εκλογές είναι ο πιο πρόσφορος τρόπος για να προσδώσει ο ελληνικός λαός, αβίαστα, την κατεύθυνση των μεγάλων αλλαγών που χρειάζεται η πατρίδα μας».

Με φόντο τη «σικέ» κόντρα, ο Γ. Παπανδρέου φιλοδοξεί να περάσουν στο «ντούκου» οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανώτατη εκπαίδευση, οι οποίες ταυτίζονται πλήρως με τις κυβερνητικές θέσεις όπως αυτές καταγράφονται στο νόμο - πλαίσιο. Θέσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ ήταν έτοιμο να παρουσιάσει την προηγούμενη βδομάδα, αλλά... σκόνταψαν στις εσωκομματικές τριβές και στην αποπομπή του Κ. Κουλούρη.

Οι αντιπαραθέσεις πάντως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται. Με συνέντευξή του στο «Εθνος» της Κυριακής ο Χρ. Παπουτσής, αναφερόμενος στην αποπομπή του Κ. Κουλούρη μετά τις δηλώσεις του κατά του Θ. Πάγκαλου, έκανε λόγο για «δυο μέτρα και δυο σταθμά» στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «κανείς δεν πρέπει να απολαμβάνει μια ιδιόμορφη ασυλία». Επίσης, ο ίδιος, διαφοροποιώντας τη θέση του από την τακτική του ΠΑΣΟΚ να πάει υποθέσεις «σκανδάλων» στον εισαγγελέα, ανέφερε πως «στην πολιτική αντιπαράθεση δε χωρούν εισαγγελείς».

Πάντως, χτες, ο Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου, ζήτησε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ «να διατυπώνουν κοινές θέσεις από εδώ και πέρα»...

Εξάλλου, ο Π. Ευθυμίου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη που επιτέθηκε στον Γ. Παπανδρέου επειδή αποχώρησε το ΠΑΣΟΚ από τη συνταγματική αναθεώρηση, δήλωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης θα ήταν ο τελευταίος που θα έπρεπε να ασκήσει αυτή την παρατήρηση στο ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα μάλιστα αν θυμηθεί ο ίδιος τη δική του αποχώρηση από τη Συνταγματική Αναθεώρηση το 1986».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ