Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Προκλητικές παροχές στον Κωνσταντακόπουλο
  • Θετική ψήφος από τη ΝΔ
  • Πλήρης στήριξη από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ
  • Κατηγορηματικά αντίθετο στην πρόκληση το ΚΚΕ

Τη θετική ψήφο και της ΝΔ και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ απέσπασε χτες η σύμβαση που κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προκειμένου εταιρείες του μεγαλοεφοπλιστή Κωνσταντακόπουλου να λάβουν ένα υπέρογκο ποσό επιχορήγησης, της τάξης των 150 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να κατασκευάσουν ξενοδοχειακές μονάδες στο Νομό Μεσσηνίας. Κατηγορηματικά αντίθετο ήταν το ΚΚΕ, με την εισηγήτριά του Ελπίδα Παντελάκη να κάνει λόγο για περιβαλλοντικές επιπτώσεις και προκλητικές παροχές.

Η εισηγήτρια του Κόμματος σημείωσε την «κατασπατάληση πόρων και καταστροφή του περιβάλλοντος», ξεκαθαρίζοντας πως το ΚΚΕ διαφωνεί με την εν λόγω σύμβαση. Η βουλευτής μίλησε για «επένδυση - μαμούθ που δε θα φέρει καμία ανάπτυξη στην περιοχή», θυμίζοντας ότι «δουλεύεται εδώ και χρόνια». Χαρακτήρισε την προώθηση της ρύθμισης «πρόκληση» και μάλιστα «την ίδια στιγμή που λέγεται ότι η οικονομία δεν έχει αντοχές για να ικανοποιήσει πρωτογενή αιτήματα, αντέχει να δώσει 146 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό». Οπως είπε η Ελπίδα Παντελάκη, «η περιοχή έχει ανάγκη από ανάπτυξη, από ενίσχυση των μκρομεσαίων, αλλά αυτή η κύρωση δεν έχει κατεύθυνση αυτή την ανάπτυξη». Τέλος, η βουλευτής του ΚΚΕ επέρριψε ευθύνες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αφού οι εκπρόσωποί τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «προσπάθησαν να δημιουργήσουν αυταπάτες για ανάπτυξη της περιοχής και θέσεις εργασίας».

Διαφήμιση των ...επενδύσεων της επιχείρησης αποτέλεσε η τοποθέτηση του εισηγητή της ΝΔ Αθ. Καράογλου, ο οποίος μίλησε για «σημαντική επένδυση 4 ξενοδοχείων 5 αστέρων, κέντρο θαλασσοθεραπείας, γήπεδο γκολφ και συνεδριακό κέντρο». Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Κατζιλιέρης, ο οποίος μίλησε για τη «μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη στην Ελλάδα», που θα αποτελέσει «ισχυρότατο παράγοντα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής», δηλώνοντας πως «το ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησε ώστε να γίνει πραγματικότητα». Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, έχοντας υπόψη του τις σκοπιμότητες με βάση τις οποίες αποφασίζει τελικά η ηγεσία του κόμματος για τις ψηφοφορίες, δήλωσε ότι η τελική ψήφος του κόμματος θα δοθεί στην ολομέλεια της Βουλής, ζητώντας ακόμη περισσότερες εγγυήσεις για το ότι η επένδυση δεν ...κινδυνεύει από τυχόν εμπλοκή στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Στην ολομέλεια θα καταθέσει την ψήφο του και ο ΣΥΝ, όπως δήλωσε ο εισηγητής του Γ.Δραγασάκης, θέτοντας ερωτήματα του είδους «κατά πόσον είναι διασφαλισμένη η σύμφωνη γνώμη της ΕΕ» και δηλώνοντας παράλληλα ότι «ο τουρισμός είναι μέρος της ανάπτυξης της περιοχής», οπότε «βλέπουμε θετικά προσπάθειες τουριστικής ανάπτυξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ