Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Πρωτοβουλία για συναίνεση

Πρωτοβουλία για την «αποκατάσταση» της συναίνεσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος ανέλαβε ο Κ. Μητσοτάκης, υποδεικνύοντας συγκεκριμένη «φόρμουλα» για την επίτευξη του παραπάνω στόχου.

Σε χτεσινή γραπτή του δήλωσή του ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ από τη μια υποδεικνύει στην κυβέρνηση «να διευρύνει σημαντικά τις προτάσεις της για τα αναθεωρημένα άρθρα, περιλαμβάνοντας και αυτά που το ΠΑΣΟΚ και η Αριστερά προτείνουν». Ταυτόχρονα, απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ, ζητά από τον Γ. Παπανδρέου να ξεχάσει τη δήλωσή του ότι «το ΠΑΣΟΚ δε θα μετάσχει στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος ούτε στην προσεχή Βουλή». Αυτή η δήλωση, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη, «μόνο ως παραδοξολογία πρέπει να θεωρηθεί και καλόν είναι να ξεχαστεί το ταχύτερον»(!). «Στο σημερινό κόσμο που μιας μέρας καθυστέρηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων είναι ζημιά, δε ρίχνεις με τόση ευκολία τον τόπο δέκα χρόνια πίσω», υποστήριξε. Ταυτόχρονα, προεξοφλεί με βεβαιότητα ότι «η προσεχής αναθεωρητική Βουλή σε πνεύμα συναίνεσης, σύμφωνα άλλωστε και με την εντολή του λαού που θα την έχει εκλέξει, θα συζητήσει για την αναθεώρηση του Συντάγματος και θα πάρει αποφάσεις».

Σε ό,τι αφορά τη διεύρυνση των αναθεωρητέων διατάξεων, σπεύδει να διευκρινίσει ότι ο ίδιος υπερασπίζεται τις προτάσεις του Γ. Αλογοσκούφη, με τις οποίες ως γνωστόν «συνταγματοποιείται» η αιώνια λιτότητα με την κατοχύρωση των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, την αφαίρεση του δικαιώματος δικαστικής αμφισβήτησης της εφαρμοζόμενης πολιτικής κ.ο.κ. Παράλληλα, ζητά να αντιμετωπιστεί μαζί με το θέμα της βουλευτικής ασυλίας και το ισχύον καθεστώς περί ποινικής ευθύνης των υπουργών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ