Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μας... δουλεύουν

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ δούλεμα! Καταθέτουν το περίφημο νομοσχέδιό τους για την Παιδεία και μας λένε ότι έχουν και τη στήριξη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού...

Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, πλην όμως μια κυβέρνηση στο σύνολό της καλό είναι να έχει και κάποια σχέση με την πραγματικότητα. Και τίποτε δεν είναι πιο πραγματικό από τις αντιδράσεις των φοιτητών, των καθηγητών, των σπουδαστών και των εργαζομένων.

Πώς να το κάνουμε. Ολοι βλέπουν τι προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση, όσο και αν μιλάει για «θωράκιση του δημόσιου πανεπιστημίου». Εχει ήδη βάλει πλαγίως τους ιδιώτες στα πανεπιστήμια και είναι το μόνο στοιχείο που θέλει να θωρακίσει.

Οσο για το ΠΑΣΟΚ, έχει το δικό του τρόπο να «αντιπολιτεύεται», έστω κι αν χρειάζεται... μεταφραστής για να εξηγεί τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, με τις οποίες υποτίθεται ότι αντιδρά στο κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Το είπε όμως ο άνθρωπος, έστω και καλυμμένα. Θα μπορούσε η ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ να επιτευχθεί μέσω των δήμων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οποτε κακώς η κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί να πετύχει τον ίδιο στόχο... κατευθείαν.

ΣΧΕΔΟΝ 30 δισεκατομμύρια ευρώ η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων ανακοίνωσε περιχαρής ο υπουργός Εργασίας Σάββας Τσιτουρίδης. Ομολογουμένως είναι «πολλά τα λεφτά»...

Πάρα πολλά, για να αξιοποιηθούν προς όφελος των ασφαλισμένων που συνεχίζουν στην πλειοψηφία τους να ζουν με συντάξεις πείνας και υποβαθμισμένη υγειονομική περίθαλψη.

Οπως καταλαβαίνετε, όταν υπάρχουν διαθέσιμα τέτοια ποσά και τέτοιες αξίες είναι δύσκολο να μην ανοίξει περισσότερο η (ήδη ανοιχτή) όρεξη των ιδιωτών κάθε είδους, που μπορούν να βάλουν χέρι στο «ψητό».


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ