Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Τακτοποιήσεις για το μοίρασμα του κρατικού χρήματος

Την εξαγωγή και στην επαρχία του προτύπου του Αθηναίου «συγκροτηματάρχη» των Μέσων Ενημέρωσης, προωθεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για την «καταχώρηση δημοσιευμάτων στον περιφερειακό Τύπο», που από χτες συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο η εισηγήτρια του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι επιμέρους τακτοποιήσεις της αγοράς για τη διανομή του κρατικού χρήματος στις επαρχιακές εφημερίδες μέσω των δημοσιεύσεων διάφορων προκηρύξεων του Δημοσίου. Στο νομοσχέδιο τίθενται κριτήρια για το ποια εφημερίδα ορίζεται ως επαρχιακή ή περιφερειακή και ανάμεσά τους ορίζεται ότι σε μια εφημερίδα θα πρέπει «τουλάχιστον ένας δημοσιογράφος να είναι ασφαλισμένος». Την πρόβλεψη αυτή κατήγγειλε η Λ. Κανέλλη, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει «ούτε μισός ανασφάλιστος εργαζόμενος» στις επαρχιακές εφημερίδες.

Η βουλευτής, είπε ότι η κυβέρνηση δεν προχωράει στις αναγκαίες ρυθμίσεις που να ξεκαθαρίζουν το τοπίο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και συνεχίζει να κρατάει το χώρο σε ομηρία. Ζήτησε δε να καταργηθεί η διάταξη, σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ μπορούν να διαχειρίζονται το 4% του ετήσιου τζίρου χωρίς κανένα δικαιολογητικό.

Απαντώντας ο υπουργός Επικρατείας, Θ. Ρουσόπουλος, είπε ότι η πρόβλεψη για το συγκεκριμένο 4% λήγει στο τέλος του 2007 και δεν πρόκειται να ανανεωθεί. Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως μια νέα αρχή για την κατανομή των κρατικών δημοσιεύσεων στον επαρχιακό Τύπο με διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ επιφυλάχτηκαν να τοποθετηθούν στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, εάν είναι υπέρ ή κατά του νομοσχεδίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ