Τετάρτη 18 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»
Περιήγηση στην «προϊστορία» του ανθρώπου

Ο χώρος του «προϊστορικού» οικισμού του Δισπηλιού Καστοριάς είναι ο επόμενος σταθμός των μορφωτικών εκδρομών που διοργανώνει το περιοδικό «Θέματα Παιδείας». Η περιήγηση πραγματοποιείται στις 2, 3 και 4 Ιούλη και περιλαμβάνει ξενάγηση στο χώρο και τα ευρήματα από τον υπεύθυνο της ανασκαφής και ομότιμο καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας Γιώργο Χουρμουζιάδη.

Το πρόγραμμα προβλέπει αναχώρηση από την Αθήνα την Τετάρτη 2 Ιούλη. Την ίδια μέρα θα γίνει ξενάγηση στη νεολιθική ανασκαφή του Διμηνίου και στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, άφιξη στο Δισπηλιό Καστοριάς και διανυκτέρευση σε ξενώνες.

Την Πέμπτη 3 Ιούλη θα γίνει ξενάγηση στα αρχαιολογικά ευρήματα του Δισπηλιού και στην αναπαράσταση του λιμναίου νεολιθικού οικισμού, ξενάγηση στο Παλαιοντολογικό Μουσείο του Νόστιμου Καστοριάς με το απολιθωμένο δάσος, επίσκεψη στη λίμνη και στην πόλη της Καστοριάς.

Την Παρασκευή 4 Ιούλη το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στις λίμνες Πρέσπες και στην Παλαιοντολογική Εκθεση απολιθωμένων οστρακοειδών και οστών γιγαντιαίων ζώων Μηλιάς καθώς και στα απολιθώματα του Δοτσικού Γρεβενών (30 εκατ. χρόνων).

Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο και η διανυκτέρευση σε ξενώνες του Δισπηλιού Καστοριάς. Κόστος συμμετοχής ανά άτομο 45 ευρώ (και 30 ευρώ ακόμη η διήμερη διανυκτέρευση με πρωινό). Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 210.8213.430.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ