Τετάρτη 18 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Οι μαθητές με το ΚΚΕ για τη ζωή που τους αξίζει

Πλήθος Μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ τις επόμενες μέρες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιοχές της Αττικής

Από το περσινό Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Αθήνα
Από το περσινό Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Αθήνα
«Αγωνιζόμαστε με το ΚΚΕ για το μέλλον που μας ανήκει, το σοσιαλισμό». Μ' αυτό το σύνθημα χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες από όλη την Αθήνα θα συζητήσουν, θα δημιουργήσουν και θα ξεφαντώσουν στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που θα γίνει φέτος στις 20 και 21 Ιούνη, στο Πεδίον του Αρεως (πλατεία Πρωτομαγιάς).

Το Σάββατο 21 Ιούνη θα μιλήσει στο μαθητικό Φεστιβάλ ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και την Παρασκευή, σε συζήτηση για την ιστορία που δε διδάσκεται στο σχολείο, θα μιλήσει ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν διάφορα θεματικά περίπτερα, βιβλιοπωλείο και χώρος ειδικά διαμορφωμένος για δημιουργία γκράφιτι. Η είσοδος και για τις δυο μέρες του φεστιβάλ κοστίζει 5 ευρώ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΗ: Στις 9 μ.μ, συζήτηση με θέμα «Η ιστορία του λαϊκού κινήματος όπως δε μας τη μαθαίνουν στα σχολικά βιβλία», όπου θα μιλήσει ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θεατρικό «Αφιέρωμα στους Monty Python» από το 13ο ΓΕΛ Γούβας. Προβολή της ταινίας «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι».

Στη μουσική σκηνή θα εμφανιστούν δεκαπέντε μαθητικά συγκροτήματα από σχολεία των Αθήνας, Ζωγράφου, Πεύκης, Ηλιούπολης, Μεταμόρφωσης, Περιστερίου, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού, Ν. Ηρακλείου, Βύρωνα, Χαλανδρίου, Αιγάλεω, Κορυδαλλού, Καλλιθέας, από την Γκράβα και τη Σιβιτανίδειο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΝΗ: Σκετς με θέμα τον αντικομμουνισμό από τη μαθητική θεατρική ομάδα της ΚΝΕ. Στις 10 μ.μ., ομιλία του Γιάννη Πρωτούλη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ. Μετά, θεατρικό «65 χρόνια ΕΠΟΝ - 40 χρόνια ΚΝΕ» από τη θεατρική ομάδα του 3ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας.

Στη μουσική σκηνή θα εμφανιστούν δεκατέσσερα μαθητικά συγκροτήματα από σχολεία των Ν. Ηρακλείου, Αμαρουσίου, Αργυρούπολης, Πετρούπολης, Χαλανδρίου, Περιστερίου, Ν. Ιωνίας, Ιλίου, Κυψέλης, Βύρωνα, Ελληνικού και από το Βαρβάκειο. Ειδικά το συγκρότημα «5η Εποχή» από το 4ο ΓΕΛ Χαλανδρίου θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου.

Στη Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη 19 Ιούνη και την Παρασκευή 20 Ιούνη θα γίνει και το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, στο Πάρκο Σκύλων, στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης. Το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ, φέτος, συνδέεται με τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ και τα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Την Πέμπτη 19 Ιούνη το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζήτηση - βιντεοπροβολή με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά», το θεατρικό «Η μέρα του μαθητή και το σχολείο των αναγκών μας», βιβλιοπαρουσίαση για «Τα ματωμένα χώματα» της Δ. Σωτηρίου. Την Παρασκευή 20 Ιούνη το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από την Χαρά Παπαϊωάννου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, συζήτηση «Αθλητισμός και Ντόπινγκ». Επίσης, χορευτικά, αφιερώματα, έκθεση βιβλίου, graffiti, ενώ στις 17-20 Ιούνη θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του φεστιβάλ τουρνουά 5χ5 και μπάσκετ στο γήπεδο πάρκου Φωκά. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 7 το απόγευμα (είσοδος ημέρας 3 ευρώ, διημέρου 5 ευρώ).

Φέτος, το Μαθητικό Φεστιβάλ θα είναι χώρος συνάντησης χιλιάδων μαθητών της Θεσσαλονίκης και της μεγαλύτερης από κάθε άλλη μαθητική δραστηριότητα συμμετοχής νεανικών ερασιτεχνικών συγκροτημάτων. Συμμετέχουν συνολικά είκοσι νεανικά συγκροτήματα, μετά από τη συνάντηση νέων δημιουργών που πραγματοποίησαν ανταποκρινόμενοι θετικά στο κάλεσμα της ΚΝΕ.

Σε περιοχές της Αττικής

Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ γίνονται αυτές τις μέρες και σε μια σειρά περιοχές της Αττικής. Συγκεκριμένα:

Στο Μενίδι την Παρασκευή 20 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Με θέμα: «Γυρίζουμε την πλάτη στον πόλεμο και τον εθνικισμό. Ζήτω η φιλία των λαών» το πρόγραμμα του φεστιβάλ ξεκινάει νωρίς το απόγευμα με αγώνες 5χ5 και μπάσκετ. Στη συνέχεια στην κεντρική εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Η αναμέτρηση με τον ιμπεριαλισμό μέσα από αφηγήσεις και τραγούδια» και θα ακολουθήσει συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Τάσος Τραβασάρος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στον Ασπρόπυργο, την Παρασκευή 20 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων. «Θέλουμε να μάθουμε, θέλουμε να ζήσουμε, μια ζωή την έχουμε και θα την κερδίσουμε» είναι το σύνθημα του φεστιβάλ, που περιλαμβάνει αφιέρωμα για τον ελεύθερο χρόνο και το ρατσισμό, έκθεση βιβλίου και συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Θριασίου του ΚΚΕ.

Στο Κορωπί, την Παρασκευή 20 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία του 1ου Λυκείου. Θέμα του φεστιβάλ θα είναι: «Η μόλυνση του νερού» και κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Μπιθυμήτρης, μέλος της ΝΕ Αττικής του ΚΚΕ, ενώ θα γίνει και συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα.

Στην Παλλήνη, το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιούνη, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 8.30 μ.μ. Κεντρικό θέμα θα είναι: «Οχι άλλα φιλέτα στις πολυεθνικές, η νεολαία θέλει χώρο για τη ζωή που της αξίζει». Την πρώτη μέρα θα γίνει συζήτηση για το περιβάλλον. Τη δεύτερη ημέρα, εκδήλωση με θέατρο, αφήγηση και τραγούδι με θέμα «Η τέχνη στην αντιδικτατορική πάλη», αφιερωμένα στα 90 χρόνια του ΚΚΕ. Και τις δύο ημέρες οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιάννης Λασηθιωτάκης, από το ΝΓ Αττικής της ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το διήμερο 24 - 25 Ιούνη το Φεστιβάλ στα Λιπάσματα Δραπετσώνας(2022-06-22 00:00:00.0)
Στις 29 και 30 Ιούνη οι εκδηλώσεις στον Πειραιά(2018-06-23 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ της ΚΝΕ(2014-06-26 00:00:00.0)
«Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής»(2010-06-25 00:00:00.0)
Η μεγαλύτερη μαθητική γιορτή!(2008-06-19 00:00:00.0)
Από σήμερα οι μαθητές στο Περιστέρι(2007-06-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ