Τρίτη 7 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Με «αδαμιαία περιβολή» απέναντι στο λαό

Επιτίθεται στο ΚΚΕ επειδή αποκαλύπτει το αντιδραστικό περιεχόμενο του «συνασπισμού εξουσίας» που προτείνει

«Αυτή τη φορά το μνημόνιό τους δεν θα περάσει» προεξόφλησε ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας σε δήλωσή του, όπως και ότι «οι μέρες της εξουσίας τους είναι μετρημένες»... Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΕΤ3 ο πρόεδρος του ΣΥΝ εμφανίστηκε βέβαιος πως επέρχεται «πολιτική μεταβολή», εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν υφίσταται ήδη» και πως «απλά πρέπει κάποιος να το πει και στον πρωθυπουργό». Απέδωσε αυτές του τις εκτιμήσεις στο κίνημα των «αγανακτισμένων», που το χαρακτήρισε «τομή στη σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου». Ισχυρίστηκε ακόμα ότι υπάρχει πρόβλημα συσπείρωσης στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Μην μπορώντας να υπερασπιστεί τη «γύμνια» του οπορτουνισμού και της πολιτικής του πρότασης, που αποσκοπεί στην ενσωμάτωση του λαού στο σύστημα, επιτέθηκε στο ΚΚΕ, επειδή αποκάλυψε το αντιδραστικό για το λαό περιεχόμενο της πρότασης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ περί «νέου συνασπισμού εξουσίας». Υπενθυμίζεται ότι ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε σε συνεργασία για κυβέρνηση που θα επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο (ό,τι ζητάει και η ΝΔ), θα διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και θα διαπραγματευτεί για νέα δάνεια στις πλάτες του λαού.

Μετά απ όλα αυτά, ο Αλ. Τσίπρας καταλόγισε στο ΚΚΕ «αμηχανία», «σεχταρισμό», «προσκόλληση σε λογική του χτες», το κατηγόρησε ότι «υψώνει τοίχο, κανείς δεν μπαίνει, κανείς δεν βγαίνει», ότι αποτελεί «ιερατείο», το εγκάλεσε γιατί «δεν έχει καταφέρει να οργανώσει τίποτα» και το κάλεσε «να αρχίσει να κολυμπάει κι αυτό μέσα στο λαϊκό κίνημα», διαφορετικά «θα απομονωθεί», παρότι... «δεν μ' ενδιαφέρει και πολύ, για να είμαι ειλικρινής, αν θα απομονωθεί το ΚΚΕ».

Πρόκειται για ένα ακόμα παραλήρημα των οπορτουνιστών, που ζητούν να σύρουν το κάρο της ενσωμάτωσης του λαού στην πολιτική των αστικών κομμάτων και αντιλαμβάνονται - όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ - ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συνδράμει, αλλά αντίθετα πολεμάει τα σχέδιά τους. Γι' αυτό επιτίθεται με φαιδρά επιχειρήματα στο ΚΚΕ, το οποίο παλεύει για τη λαϊκή οργάνωση στους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές και αυτό το κάλεσμα απευθύνει σε όσους αυτές τις μέρες διαδηλώνουν στο Σύνταγμα και αλλού.

Ο τυχοδιωκτισμός του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτεται άλλωστε κι από το γεγονός ότι ο Αλ. Τσίπρας αποκήρυξε χτες κακήν κακώς τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008, τότε το κόμμα του είχε βγει στα κεραμίδια, λέγοντας: «Αμφισβητούνται ευθέως δύο τακτικές δυνάμεων του κινήματος. Αυτή της φετιχοποίησης της βίας και αυτή του σεχταρισμού (...) μια ολόκληρη γενιά που γαλουχήθηκε με την αντίληψη ότι αποτελεσματική αντίδραση μπορεί να γίνει μονάχα μέσα από τη βία και γαλουχήθηκε ιδίως μέσα από τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008, ακυρώνεται, πράγμα το οποίο θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ