Τρίτη 7 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Συγκέντρωση σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη η συγκέντρωση στην Αθήνα στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

Με πρώτη τη σημερινή περιφερειακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη τη χώρα οι συνταξιούχοι, συντονίζοντας τα βήματά τους με το ταξικό εργατικό κίνημα για να μην περάσει η αντεργατική - αντιλαϊκή λαίλαπα, για να απαντήσουν στο νέο χαράτσι στις συντάξεις τους, στην Υγεία και στην Πρόνοια.

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν αύριο οι συνταξιούχοι της Κρήτης με συγκέντρωση στο Ρέθυμνο, ενώ μεθαύριο, Πέμπτη, 9 Ιούνη οι συνταξιούχοι της Αθήνας πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ και ΟΤΑ καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος, ενώ σε αυτή θα συμμετέχουν και οι συνταξιουχικές οργανώσεις από τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και το Αγρίνιο. Επίσης, οι συνταξιούχοι της Ηπείρου πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 16 Ιούνη στα Γιάννενα.

Οπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, «τα νέα μέτρα της κυβέρνησης τσακίζουν και οδηγούν τους συνταξιούχους στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανέχεια. Σαρώνουν ό,τι με αγώνες, αίμα και θυσίες κατακτήσαμε. Δεν τους φτάνουν αυτά που μας πήραν, αλλά έρχονται τώρα να μην αφήσουν τίποτα όρθιο».

Υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων, ότι «δεν υπάρχει πατριωτισμός έξω από το δίκιο του λαού. Το δίκιο της εργατικής τάξης και του λαού δε χαρίζεται, δεν παραχωρείται, αλλά κατακτιέται. Αυτή η αλήθεια είναι αιώνια και έχει γραφτεί με τις θυσίες και το αίμα της εργατικής τάξης και του λαού ενάντια στους εκμεταλλευτές. Η απάντηση δίνεται στους δρόμους του αγώνα με το ταξικό και οργανωμένο κίνημα, μαζί με τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ