Τρίτη 7 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο κύριος καθηγητής

«Να όμως που μια τελευταία δήλωση με οδήγησε, η αλήθεια είναι, κάπως αργά, σε μια διαφορετική, αυτή τη φορά συνεκτική ερμηνεία.

Πρόκειται για τη δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα (i): "Κατ' αρχήν εμείς είμαστε γενικά υπέρ της αποδέσμευσης από την ΕΕ. Λύση έξω από το ευρώ και δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφική"!!!! Αυτή λοιπόν η δήλωση, η οποία σε τίποτα δε διαφέρει από τη δήλωση Δαμανάκη και η οποία μάλιστα ερμηνεύει για ποιο λόγο, αυτή η τελευταία, χαρακτηρίστηκε και από το ΚΚΕ εκβιασμός, αποτελεί ποιοτικό άλμα.

Και αποτελεί ποιοτικό άλμα διότι είναι η πρώτη φορά που, αναφανδόν τουλάχιστον, δηλώνεται ότι η έξοδος από το ευρώ, πόσω μάλλον από την ΕΕ, δεν είναι της ώρας, αλλά επιπροσθέτως ότι η πρώτη θα ήταν καταστροφική!!! Η συγκεκριμένη ηγεσία μόνιμα ενασχολούμενη επαγγελματικά με την πολιτική σε συνθήκες αστικού κοινοβουλευτισμού, έχει μικροαστικοποιηθεί και βολευτεί στο ρόλο της αριστερής αντιπολίτευσης. Ετσι φοβάται ότι η όποια ριζοσπαστική αλλαγή θα ταράξει τα ήρεμα νερά πάνω στα οποία κατορθώνει και συντηρείται ως τέτοια. Για να αναπαράγει λοιπόν αυτήν τη γραφειοκρατική της θέση, από τη μια προβάλλει ένα αριστερό μακροπρόθεσμο σοσιαλιστικό όραμα... και από την άλλη λειτουργεί πυροσβεστικά για το σύστημα κάθε φορά που κάποια επαναστατική σπίθα κινδυνεύει να το πλήξει». Αυτά γράφει ο Γ. Ρούσης στην προχθεσινή «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι ο κύριος καθηγητής κάνει τάχα πολεμική από τ' αριστερά στο ΚΚΕ, αυτοπροβαλλόμενος ως αυθεντία του μαρξισμού και της επαναστατικής ταχτικής. Αλλωστε, είναι ιδίωμα των πρώην, να ερμηνεύουν κατά το δοκούν προκειμένου να κάνουν επίθεση στο ΚΚΕ. Αλλά να μιλάει ο κύριος καθηγητής για μικροαστισμό του ΚΚΕ, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, πάει πολύ. Κύριε καθηγητά, εντάξει, μας το έχεις αποδείξει εδώ και καιρό. Γιατί αγωνιάς και για ποιον να αποδείχνεις συνεχώς ότι έχεις αναλάβει να είσαι η αιχμή της αντιΚΚΕ προπαγάνδας της «πλουραλιστικής» εφημερίδας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ